Момчил Неков, кандидат от БСП за Силистра: Ще работя за увеличаване на инвестициите

https://www.24chasa.bg/region/article/7740236 www.24chasa.bg
Момчил Неков е на 33 години. Роден е в Силистра. Магистър по политически мениджмънт в СУ и по международни икономически отношения в УНСС. Доктор по политология. Беше един мандат евродепутат.

Силистра страда от липса на преки чуждестранни инвестиции. Визията за развитие на общината е в посока привличане на инвеститори и увеличаване на местните приходи. Това може да стане на принципа на прозрачност, равнопоставеност на всички икономически субекти и защита на конкуренцията. Предвидените от мен мерки са насочени към подобрение на средата и създаване на възможности за стартиране и развитие на бизнес в различните сектори, от които може да се възползват максимален брой частни дружества или инициативи.

За жителите на Силистра предлагаме конкретни идеи, които могат да се реализират в рамките на един мандат:

4 Ежегодно планиране в общинския бюджет на средства в размер на 100 хил. лв. за борба с комарите и други вредни насекоми.

4 Изработване на генерален план за движение по пътищата на община Силистра и пълна забрана за движение на тирове през града.

 4 Стимулиране от общинския бюджет с еднократна помощ на здравно и социално осигурени и работещи родители при раждане на второ и трето дете в размер на 1000 лв.

4 Нулеви такси за деца, посещаващи детски ясли и детски градини.

4 Планиране в общинския бюджет на 200 хил. лв. годишно, което ще осигури безплатно хранене на около 300 деца в детската млечна кухня.

4 Осигуряване на месечна общинска стипендия в размер на 60 лв. за деца с отличен успех в затруднено материално и финансово състояние.

4 Общинска подкрепа на МБАЛ - Силистра, чрез осигуряване на жилища от общинския жилищен фонд на млади лекари, желаещи да започнат работа в болницата. Чрез общинския бюджет да се поемат обучението и специализацията на млади лекари срещу ангажимент да продължат работата си в областната болница.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане