Момчил Неков, кандидат от БСП за Силистра: Ще работя за увеличаване на инвестициите

https://www.24chasa.bg/region/article/7740236 www.24chasa.bg
Момчил Неков е на 33 години. Роден е в Силистра. Магистър по политически мениджмънт в СУ и по международни икономически отношения в УНСС. Доктор по политология. Беше един мандат евродепутат.

Силистра страда от липса на преки чуждестранни инвестиции. Визията за развитие на общината е в посока привличане на инвеститори и увеличаване на местните приходи. Това може да стане на принципа на прозрачност, равнопоставеност на всички икономически субекти и защита на конкуренцията. Предвидените от мен мерки са насочени към подобрение на средата и създаване на възможности за стартиране и развитие на бизнес в различните сектори, от които може да се възползват максимален брой частни дружества или инициативи.

За жителите на Силистра предлагаме конкретни идеи, които могат да се реализират в рамките на един мандат:

4 Ежегодно планиране в общинския бюджет на средства в размер на 100 хил. лв. за борба с комарите и други вредни насекоми.

4 Изработване на генерален план за движение по пътищата на община Силистра и пълна забрана за движение на тирове през града.

 4 Стимулиране от общинския бюджет с еднократна помощ на здравно и социално осигурени и работещи родители при раждане на второ и трето дете в размер на 1000 лв.

4 Нулеви такси за деца, посещаващи детски ясли и детски градини.

4 Планиране в общинския бюджет на 200 хил. лв. годишно, което ще осигури безплатно хранене на около 300 деца в детската млечна кухня.

4 Осигуряване на месечна общинска стипендия в размер на 60 лв. за деца с отличен успех в затруднено материално и финансово състояние.

4 Общинска подкрепа на МБАЛ - Силистра, чрез осигуряване на жилища от общинския жилищен фонд на млади лекари, желаещи да започнат работа в болницата. Чрез общинския бюджет да се поемат обучението и специализацията на млади лекари срещу ангажимент да продължат работата си в областната болница.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия