Катя Георгиева, кандидат за кмет от БСП: Ямбол избра промяната, но сега е време да реши дали иска тя да е разумна

https://www.24chasa.bg/region/article/7740248 www.24chasa.bg
Катя Георгиева е родена в Ямбол през 1972 г. Завършва политехническа гимназия в родния си град, ветеринарна медицина в Тракийски университет Стара Загора и финансов мениджмънт в Института за следдипломна квалификация на УНСС. Завърнала се е да работи и да създаде семейство в родния си град. Производствен директор в семейната фирма за мебели. От 8 г. е общински съветник.

За 4 г. е възможно да се поднови изцяло тротоарната мрежа

- Г-жо Георгиева, Ямбол е един от двата областни града, в които до балотаж не достига представител на управляващата партия. Знак за какво е това?

- На тези избори Ямбол избра промяната, но на втори тур избирателите трябва да изберат каква промяна искат. Аз залагам на разумна промяна с устойчиви реформи и на управление с таланта на всички граждани.

- А как ще убедите гражданите на Ямбол да гласуват доверие на вас?

- Мога да посоча няколко важни причини - защото обществената ми дейност е била пред очите на моите съграждани; защото знаят, че могат да разчитат на мен. Доказала съм, че мога да обединявам, а не да разделям хората. Доказала съм, че мога да работя с всички, защото не се кандидатирам напук на управлението, не залагам на реванша, омразата и възмездието и няма да ги превърна в своя основна цел. Защото съм предвидима и прозрачна. Ясно е чий кандидат съм и

нося отговорност

за изпълнението

на нашата

програма

Ще покажа, че правата на хората не завършват с вота, а се проявяват в зачитането на гласа им при взимането на решения. И не на последно място, защото съм подготвеният кандидат за кмет и познавам спецификата на местното самоуправление.

- Разбитите улици и тротоари са основен проблем в много градове. Вие какво решение предлагате?

- Изчислили сме, че за 4 г. може да се поднови цялата тротоарна мрежа в Ямбол, така, че да се движат нормално бебешки колички, хора с увреждания и количките за покупки на възрастните. Уличната мрежа ще бъде рехабилитирана поетапно.

- А какво е състоянието на кварталите в Ямбол?

- Това е другият голям проблем. С евросредства беше ремонтиран центърът, но кварталите изостават. Общината трябва да вложи повече средства за изграждане на паркинги, детски площадки и кътове за отдих. Ще има отговорник за всеки квартал, за да може проблемите на хората своевременно да бъдат решавани от администрацията.

- Какви други инфраструктурни проблеми има в Ямбол?

- Важно е да се изградят кръгови кръстовища на възлови места, за да се намалят пътните инциденти. РекаТунджа, която е богатство за Ямбол, сега е нашият кошмар, защото е блато. Трябва да се довърши почистването на бетонираното ѝ корито, ще се изготви проект за превръщане на крайречната зона в място за отдих и спорт. Предвиждам и

изграждане на

градски плувен

комплекс -

недопустимо е в областен град да няма място за плуване. Трябва да се възстанови и изоставеният Младежки дом, за който имаше осигурени европейски средства, но реализацията на проекта се бави. Градският стадион се нуждае от сериозна реконструкция.

- Къде са резервите за подкрепа на втори тур?

- На първи тур за кмет гласуваха над 28 023, а гласовете общо за мен и моя опонент са 16 604. Това означава, че на втори тур още 11 419 ямболци могат да определят кой искат да ги води следващите 4 г. и това е сериозен потенциал, който не може да се пренебрегва. Разчитам на подкрепа от всички, които ще изберат разумната промяна. Призовавам моите съграждани да заложим на разума, а не на емоцията! Вярвам, че за Ямбол предстоят по-добри времена! Нека заедно да ги постигнем!

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи