Катя Георгиева, кандидат за кмет от БСП: Ямбол избра промяната, но сега е време да реши дали иска тя да е разумна

https://www.24chasa.bg/region/article/7740248 www.24chasa.bg
Катя Георгиева е родена в Ямбол през 1972 г. Завършва политехническа гимназия в родния си град, ветеринарна медицина в Тракийски университет Стара Загора и финансов мениджмънт в Института за следдипломна квалификация на УНСС. Завърнала се е да работи и да създаде семейство в родния си град. Производствен директор в семейната фирма за мебели. От 8 г. е общински съветник.

За 4 г. е възможно да се поднови изцяло тротоарната мрежа

- Г-жо Георгиева, Ямбол е един от двата областни града, в които до балотаж не достига представител на управляващата партия. Знак за какво е това?

- На тези избори Ямбол избра промяната, но на втори тур избирателите трябва да изберат каква промяна искат. Аз залагам на разумна промяна с устойчиви реформи и на управление с таланта на всички граждани.

- А как ще убедите гражданите на Ямбол да гласуват доверие на вас?

- Мога да посоча няколко важни причини - защото обществената ми дейност е била пред очите на моите съграждани; защото знаят, че могат да разчитат на мен. Доказала съм, че мога да обединявам, а не да разделям хората. Доказала съм, че мога да работя с всички, защото не се кандидатирам напук на управлението, не залагам на реванша, омразата и възмездието и няма да ги превърна в своя основна цел. Защото съм предвидима и прозрачна. Ясно е чий кандидат съм и

нося отговорност

за изпълнението

на нашата

програма

Ще покажа, че правата на хората не завършват с вота, а се проявяват в зачитането на гласа им при взимането на решения. И не на последно място, защото съм подготвеният кандидат за кмет и познавам спецификата на местното самоуправление.

- Разбитите улици и тротоари са основен проблем в много градове. Вие какво решение предлагате?

- Изчислили сме, че за 4 г. може да се поднови цялата тротоарна мрежа в Ямбол, така, че да се движат нормално бебешки колички, хора с увреждания и количките за покупки на възрастните. Уличната мрежа ще бъде рехабилитирана поетапно.

- А какво е състоянието на кварталите в Ямбол?

- Това е другият голям проблем. С евросредства беше ремонтиран центърът, но кварталите изостават. Общината трябва да вложи повече средства за изграждане на паркинги, детски площадки и кътове за отдих. Ще има отговорник за всеки квартал, за да може проблемите на хората своевременно да бъдат решавани от администрацията.

- Какви други инфраструктурни проблеми има в Ямбол?

- Важно е да се изградят кръгови кръстовища на възлови места, за да се намалят пътните инциденти. РекаТунджа, която е богатство за Ямбол, сега е нашият кошмар, защото е блато. Трябва да се довърши почистването на бетонираното ѝ корито, ще се изготви проект за превръщане на крайречната зона в място за отдих и спорт. Предвиждам и

изграждане на

градски плувен

комплекс -

недопустимо е в областен град да няма място за плуване. Трябва да се възстанови и изоставеният Младежки дом, за който имаше осигурени европейски средства, но реализацията на проекта се бави. Градският стадион се нуждае от сериозна реконструкция.

- Къде са резервите за подкрепа на втори тур?

- На първи тур за кмет гласуваха над 28 023, а гласовете общо за мен и моя опонент са 16 604. Това означава, че на втори тур още 11 419 ямболци могат да определят кой искат да ги води следващите 4 г. и това е сериозен потенциал, който не може да се пренебрегва. Разчитам на подкрепа от всички, които ще изберат разумната промяна. Призовавам моите съграждани да заложим на разума, а не на емоцията! Вярвам, че за Ямбол предстоят по-добри времена! Нека заедно да ги постигнем!

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",