В родопско село изборите ще се проведат със задраскано име на кандидат

https://www.24chasa.bg/novini/article/7740855 www.24chasa.bg

Изборите в село Оряховец, община Баните ще се проведат, но името на отказалия се кандидат Невен Белчев ще бъде задраскано в бюлетината. До казуса се стигна след като Невен Белчев, издигнат от ПП ГЕРБ внесе заявление в ОИК, с което се отказва да участва в балотажа в неделя. Тъй като отказът е в последния момент наставленията на ЦИК са в бюлетината името му да бъде задраскано. Пред изборните секции ще бъде поставен и образец за яснота на хората, обясни Евгения Бояджиева от ОИК- Баните.

На първия тур в селото се явиха двама кандидати- Невен Белчев от ГЕРБ и Карамфил Шуменски от Местната коалиция Новото време ( ДПС, ЗС "Александър Стамболийски"). Двамата получиха по абсолютно равен брой гласове - 185.

62-годишният Невен Белчев е кмет на родното си село 22 години. По думите му още в изборния ден, като е видял равните гласове за него и Шуменски, е решил да се откаже от втори тур, но изчакал, за да не е емоционално решението му.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",