Нови работни места, асфалт, LED осветление, технопарк очакват Пещера

https://www.24chasa.bg/region/article/7741481 www.24chasa.bg
Николай Зайчев

С много малка разлика - под един процент - се явяват на втория тур на изборите за кмет на Пещера досегашният Николай Зайчев от ГЕРБ и претендентът от БСП Йордан Младенов.

Зад кандидата Зайчев застават както автентични десни формации в лицето на СДС и ДБГ, така и формации от другата част на политическия спектър – БЗНС „Александър Стамболийски“.

Първоначално в медиите изтече фалшивата новина, че Местната коалиция ( ВМРО-БНД, СДС, ДБГ, БЗНС, АБВ и НФСБ ) застава зад кандидата на БСП, но тя бързо беше опровергана от повечето коалиционни партньори. С подкрепа към кандидата на БСП остават единствено ВМРО и НФСБ, което е малко странно, предвид факта, че на национално ниво те са коалиционни партньори на ГЕРБ. Запознати споделят, че сближаването със социалистите и направената договорка на ВМРО и НФСБ за подкрепа на кандидата на БСП, е предизвикало сериозно сътресение в ръководството на патриотите в София. Приближени до централите на ВМРО и НФСБ очакват те да променят позицията си и да окажат подкрепа на десния кандидат, който по подразбиране се припознава за фаворит от симпатизантите на патриотичната формация.

Николай Зайчев е кандидат за кмет на град Пещера с вече изграден и работещ екип, с план какво трябва да се направи. Той знае как да го направи, защото вече го е правил.

През мандата на Николай Зайчев Пещера се превърна в развит регионален индустриален център. Тук са разположени предприятието "Биовет" на Кирил Домусчиев, производствената база на водещия алкохолен производител "ВП Брандс" и много предприятия и цехове от обувната индустрия. Само през септември тази година "Биовет" и "Хювефарма" откриха нов завод за 300 млн. лв., с което бяха разкрити над 200 нови работни места за висококвалифицирани специалисти в сферата на биотехнологията и инженерството.

„За да има добър бизнес климат, трябва да има добри отношения с бизнеса като цяло. Привличането на инвестиции е един от инструментите, с които се оформя добруването на един град“ – казва Зайчев.

В мандата си освен, че осигури добра среда за развитие на бизнес и създаване на нови работни места, той направи администрацията достъпна за гражданите.  Изгради нов околовръстен път на града,  успешно бяха приключени проектите за саниране на сградите. В общината би изграждане цялостно видеонаблюдение.

През следващия мандат той се готви да подобри жизнената среда на селата от общината и на самия град. Предвидена е цялостна подмяна на уличното осветление с икономично LED осветление, обновяване на два от големите квартали на Пещера – „Изгрев“ и „Сахата“, асфалтиране на улиците, за които вече има изработени проекти, развитие на територията на старата казарма и създаване на технопарк.

Зайчев иска да постигне и по-добро образование в Пещера чрез въвеждане на иновации в учебните заведения.

А за осигуряване на спокойни старини на възрастните си съграждани, той предвижда изграждане на старчески дом, за който процедурите вече са стартирани.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача

Кримигероят Божидар Кузманов, познат като Божо Кравата, явно не се страхува от отмъщение от Митьо Очите и броди безстрашно из столичните булеварди. Припомняме, че Кравата е подсъдим за стрелбата в ресторант в Слънчев бряг преди 2 години, където по същото време се е намирал и Очите. Двамата са смъртни врагове