Избирателната активност в Смолянска област дообяд достигна 26.08%

https://www.24chasa.bg/novini/article/7743559 www.24chasa.bg

Избартелната активност в Смолянска област, където се провеждат балотажи за избор на кметове на 3 общини и 11 кметове на кметства към 12.30 часа е 26.08%.В община Смолян, където се провежда балотаж за кмет на община и за кмет на село Виево, избирателната активност е 21.71%. Гласували са 7 379 от общо 33 988 избиратели.

Общините Баните и Чепеларе, където се провежда балотаж за кмет на община, отчитат по обяд висока избирателна активност. Към 12.30 ч. в община Баните са гласували 38.86% от всички 3791 избиратели. В общината се провежда и балотаж за кмет на село Оряховец. Там се гласува за един кандидат, след като досегашният кмет Невен Белчев се отказа от балотажа и в бюлетината негово име е зачеркнато.

В община Чепеларе отчитат към този час 34.62% или 2128 гласували от общо 6 146 избиратели. Там се провежда както балотаж за кмет на община, така и балотаж за кмет на село Забърдо.

Активността в община Рудозем, където се провежда балотаж в две села - най-голямото село Чепинци и Сопотот, е 36.73%. В община Златоград балотаж има в село Старцево, а избирателната активност е 33.23%.

В община Девин се провеждат балотажи за кметове на селата Триград, Беден и Брезе. Избирателната активност там е 35%. В община Доспат балотаж се провежда за кметове на селата Късък и Змейца. Избирателната активност е 25.62%.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи