Портних: Доказахме, че Варна се движи по високоскоростната лента

https://www.24chasa.bg/novini/article/7744534 www.24chasa.bg

Успяхме да покажем, че Варна се движи по високоскоростната лента, излязла е от аварийната. Това каза новоизбраният кмет на Варна Иван Портних пред БНТ.

"ГЕРБ е първа политическа сила с най-голямо представителство в Общинския съвет, така че проектите за наистина динамично развитие в града ще бъдат подкрепени от достатъчен брой общински съветници. Искам да поздравя колегите, защото печелим във всичките 12 общини във Варна. Показахме, че Варна е излязла от аварийната лента и уверено вече се движи по високоскоростната", каза още Портних.

"Ниската избирателна активност във Варна се обяснява със социологическите проучвания, които бяха в наша полза. Имаше ясното усещане за предизвестен резултат. Имаше доста лъжи и неистини, които също са допринесли за резултатите", каза още той. 

"Активно и резултатно ще работим за динамичното развитие на града", каза Портних. 

"500 гласа не ни достигнаха на първи тур, видно беше, че резултатът ни е много висок", каза Портних.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",