Новият кмет на Ямбол Валентин Ревански: Аз съм кандидатът на гражданите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7744724 www.24chasa.bg
Валентин Ревански КАДЪР: БНТ

Аз съм кандидатът на гражданите. Това заяви пред БНТ новият кмет на Ямбол Валентин Ревански от "Пряка демокрация". Той е избран с 12 722 гласа или 61,92% подкрепа от упражнилите право на глас.

Валентин Ревански: Искам да кажа, че не съм партиен кандидат, никога не съм имал партийна принадлежност, но споделям самата идея за пряка демокрация. че властта трябва да се споделя с гражданите. Абсолютно всички общински съветници ги познавам, ние сме малък град и съм убеден, че те ще работят в интерес на града.

Катя Георгиева, БСП: Валентин Ревански има предимството, че през цялото време беше обявяван за независим, независимо че е кандидат на "Пряка демокрация", което гали ушите по принцип на хората в България и на нашите съграждани. Те изявиха едно отношение към системните партии, с което аз не съм абсолютно съгласна, защото именно системните партии е ясно каква политика ще правят, каква програма имат и каква отговорност носят. За съжаление, аз в тази кампания не разбрах каква е програмата на г-н Ревански, но уважавам постигнатия резултат, уважавам доверието, което той получи и се надявам гражданите да са удовлетворени от избора, който направиха.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",