Настаняват в психиатрия бащата, опитал да убие 7-годишния си син

https://www.24chasa.bg/novini/article/7745048 www.24chasa.bg

42-годишният Борислав И. от Варна е настанен принудително в психиатрия в Ловеч за изследвания за срок от 30 дни, с решение на варненския окръжен съд. Преди две седмици мъжът наръга 7-годишния си син с нож, след като посегна и на собствения си живот. Той е обвинен в това, че на 23.10.2019 г. е направил опит умишлено да умъртви сина си.

От дълги години Борислав е наркозависим, като в момента на метадон. След задържането му, той бе настанен в Психиатрична клиника на УМБАЛ „Света Марина" Варна за лечение. Междувременно, поради самонараняване с нож в областта на корема, извършено на 23.10.2019 г., на следващия ден му е била направена коремна операция в университетската болница. След стабилизирането на състоянието му, той беше настанен за продължаване на лечението в същото лечебно заведение.

На 23-и с Борислав е говорил психиатър, който е дал заключение, че към момента на извършване на деянието, той е бил в състояние на „продължително разстройство на съзнанието", и не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

При освидетелстването на Борислав в психиатрична клиника в продължение на няколко дни, това заключение на съдебнопсихиатричната експертиза не се потвърждава. Според държавното обвинение, той е престоял под надзора на психиатри в Психиатричната клиника по-дълго време, отколкото психиатърът го е освидетелствал за нуждите на психиатричната експертиза.

В съдебното заседание беше изслушано вещо лице – психиатър, който посочи че предвид опасността, която представлява Борислав за себе си и за околните, за да бъде преценено дали е вменяем и може ли да носи отговорност за постъпките си, е необходимо да бъде настанен в психиатрично заведение с охрана, каквато клиниката при УМБАЛ „Света Марина" Варна не може да осигури.

Тричленният състав на Варненския окръжен съд, като взе предвид всички материали събрани в досъдебното производство определи, че е необходимо Борислав да бъде настанен под охрана за изследване в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за срок от 30, през което време да бъде установено неговото психическо състояние и може ли да носи наказателна отговорност.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи