Здравко Димитров: Ще работя така, че и тези, които не гласуваха за мен, след 4 г. да ни подкрепят

https://www.24chasa.bg/region/article/7745515 www.24chasa.bg
Здравко Димитров

Победата ни в Пловдив е категорична - от шест района, ГЕРБ има шестима районни кметове и кмет на община. Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Битката не беше лека. Има проблеми, които ще решаваме заедно. Всичко добро за Пловдив ще бъде надградено. Това увери новоизбраният кмет Здравко Димитров. Заедно с шестимата районни кметове и с Менда Стоянова от изпълнителната комисия те дадоха първата пресконференция след изборите.

"Имаме не само право да се поздравим, но и да продължим да правим Пловдив още по-хубав и по-добър за живеене. Победата бе категорична, а разликата с вечния претендент Славчо Атанасов е огромна", каза Стоянова. Тя отчете, че кампанията под тепетата е била изключително толерантна, без нападки и лични обиди.

Димитров увери, че ще събере в близките дни опонентите си, за да обсъди с тях хубавите решения за града. "Ще работим така, че и тези, които не гласуваха за нас, след 4 г. да ни подкрепят", допълни новият кмет на Пловдив. Той специално благодари на Бойко Борисов за доверието и уточни, че това е огромна отговорност, която ще оправдае.

Менда Стоянова поздрави Димитров и шестимата районни кметове.
Менда Стоянова поздрави Димитров и шестимата районни кметове.

"С никого нямаме договорки. Всеки, който споделя нашата програма, е добре дошъл. ГЕРБ не влиза в договорки", натърти Димитров. Той каза, че следващият понеделник ще представи екипа си. "Ще заложа на експерти, а не на партийни назначения", добави кметът. Според него е нормално да направи ревизия на общината, за да се запознае със състоянието й. Попитан кои са първите три неща, които ще започне след 11 ноември, когато се закълне, Димитров посочи трафикът, новият екип и хората, с които ще работи. Те обаче трябвало да приемат ясните му правила. "Нормално е да има промени. Всеки си идва с екипа. Но ако ме питате за метла, такава няма да има", категоричен е Димитров.

Димитров и кметът на район
Димитров и кметът на район "Северен" Стоян Алексиев.

Той потвърди, че данъкът за автомобили ще бъде намален, както е обещал. "Общинската приемна ще заработи, както и такива в районните кметства", допълни Димитров.

Димитров увери, че районните кметове ще имат пълната му подкрепа.
Димитров увери, че районните кметове ще имат пълната му подкрепа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи