Здравко Димитров: Ще работя така, че и тези, които не гласуваха за мен, след 4 г. да ни подкрепят

https://www.24chasa.bg/region/article/7745515 www.24chasa.bg
Здравко Димитров

Победата ни в Пловдив е категорична - от шест района, ГЕРБ има шестима районни кметове и кмет на община. Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Битката не беше лека. Има проблеми, които ще решаваме заедно. Всичко добро за Пловдив ще бъде надградено. Това увери новоизбраният кмет Здравко Димитров. Заедно с шестимата районни кметове и с Менда Стоянова от изпълнителната комисия те дадоха първата пресконференция след изборите.

"Имаме не само право да се поздравим, но и да продължим да правим Пловдив още по-хубав и по-добър за живеене. Победата бе категорична, а разликата с вечния претендент Славчо Атанасов е огромна", каза Стоянова. Тя отчете, че кампанията под тепетата е била изключително толерантна, без нападки и лични обиди.

Димитров увери, че ще събере в близките дни опонентите си, за да обсъди с тях хубавите решения за града. "Ще работим така, че и тези, които не гласуваха за нас, след 4 г. да ни подкрепят", допълни новият кмет на Пловдив. Той специално благодари на Бойко Борисов за доверието и уточни, че това е огромна отговорност, която ще оправдае.

Менда Стоянова поздрави Димитров и шестимата районни кметове.
Менда Стоянова поздрави Димитров и шестимата районни кметове.

"С никого нямаме договорки. Всеки, който споделя нашата програма, е добре дошъл. ГЕРБ не влиза в договорки", натърти Димитров. Той каза, че следващият понеделник ще представи екипа си. "Ще заложа на експерти, а не на партийни назначения", добави кметът. Според него е нормално да направи ревизия на общината, за да се запознае със състоянието й. Попитан кои са първите три неща, които ще започне след 11 ноември, когато се закълне, Димитров посочи трафикът, новият екип и хората, с които ще работи. Те обаче трябвало да приемат ясните му правила. "Нормално е да има промени. Всеки си идва с екипа. Но ако ме питате за метла, такава няма да има", категоричен е Димитров.

Димитров и кметът на район
Димитров и кметът на район "Северен" Стоян Алексиев.

Той потвърди, че данъкът за автомобили ще бъде намален, както е обещал. "Общинската приемна ще заработи, както и такива в районните кметства", допълни Димитров.

Димитров увери, че районните кметове ще имат пълната му подкрепа.
Димитров увери, че районните кметове ще имат пълната му подкрепа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",