Кметът на Монтана Златко Живков и новоизбраните общински съветници положиха клетва (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7746227 www.24chasa.bg
Снимка Авторката

Кметът на Монтана Златко Живков и новоизбраните общински съветници положиха днес клетва. За председател на Общинския съвет бе избран Иво Иванов. 32-ма са местните парламентаристи, които обещават да защитават интересите на гражданите.

Три са политическите групи в Общинския съвет на Монтана. От коалицията СДС / ГЕРБ, БНД, ВМРО - БНД, ЗНС/ влизат 20 съветници, седем са от НДСВ / ДПС, Новото време/, петима от БСП и от “Воля”-един.

"Постигнахме значителни успехи през предишния мандат. Убеден съм, че с работа, упоритост и разбира се, с компромиси през следващите четири години ще надградим постигнатото, за да стане Монтана наистина град с възможности. Всъщност в клетвата ни е казано всичко „да работим за благоденствието на гражданите на община Монтана” , заяви Иво Иванов.

„Много лесно е да се руши, много по-труднo е да създаваш, да градиш”, каза областният управител Росен Белчев, който откри учредителното заседание.

Кметът Златко Живков благодари за доверието и изрази увереност, че новият общински съвет ще работи още по-добре от предходните.

Промени ще има в общинската администрация.

Първата най- важна задача е рамката на бюджет 2020, каза кметът.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи