Наградиха охранителя, спасил хора от горящото общежитие в Димитровград

https://www.24chasa.bg/region/article/7749243 www.24chasa.bg
Иво Димов Снимка: Архив

Кметът на Димитровград Иво Димов отличи охранителя, който с бързите си и адекватни действия помогна за спасяването на обитатели на горящо общежитие вчера. Това се случи на първата сесия на Общинския съвет след изборите, съобщиха от кметската управа.

Освен грамотата за изключителни заслуги и смелост Дамян Колев /29 г./ ще получи и парична премия от една минимална работна заплата - 560 лева.

При разразяването на огъня в общинския дом за социално слаби и хора с ментални проблеми малко преди 5 часа сутринта вчера, охранителят известил първи огнеборците и сам успял да изведе част от настанените в общежитието.

На заседанието клетва са положили общинският кмет Иво Димов, който ще бъде на поста за 3-ти мандат, 12-те кмета на населени места в общината и 33-та общински съветници, предаде БТА.

Церемонията се е състояла пред временно изпълняващия длъжността областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. С тайно гласуване е бил избран и нов председател на Общинския съвет. Това е Гергана Кръстева, която ще бъде за втори мандат начело на органа на местното самоуправление.

"Днес повече от всякога се нуждаем от диалог, допирни точки и разбирателство в името на Димитровград. Надявам се, че в работата ни ще бъдем водени от една единствена цел - развитието на града ни", заяви в речта си кметът Иво Димов. Той е подчертал, че през последните години постигнатото е много, но предстоят и много задачи.

Ще продължа да използвам всяка възможност за финансиране на проекти по европейските фондове, по националните програми или чрез помощ от държавата, е уверил Димов. По негови думи той ще бъде ръководен от прагматизъм и ще търси решение за проблемите на всеки. Ще остана верен на себе си да се вслушвам в гласовете на недоволните, да търся различни мнения и да подкрепям всяка конструктивна идея, отбеляза още Димов.