Митничари спряха 240 опаковки котрабандни лекарства за птици (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7749261 www.24chasa.bg
Снимки: Агенция "Митници"

240 опаковки контрабандни лекарства за ветеринарна употреба задържаха митническите служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" на Митнически пункт Малко Тъново. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Недекларираните лекарствени средства са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция късно през нощта на 03.11.2019 г. микробус, управляван от български гражданин.

Шофьорът и всички петима пътници в микробуса са заявили, че не внасят нищо за деклариране, но при последвалата митническа проверка, митническите служители откриват между багажа на пътниците четири кашона, съдържащи общо 240 фабрични опаковки с три различни вида лекарствени препарати за ветеринаринарномедицинска употреба. Върху всички опаковки има обозначения, че са предназначени за лечение на птици.

Митничари спряха 240 опаковки котрабандни лекарства за птици (Снимки)

Установено е, че лекарствените препарати са собственост на шофьора на микробуса - български гражданин. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Митничари спряха 240 опаковки котрабандни лекарства за птици (Снимки)

Това е трети случай на задържани контрабандни лекарствени средства на МП Малко Търново през последните дни.

Други 13 опаковки с инжекционни системи - писалки с хормон на растежа „Genotropin“ са открити в багажа на влизащи в страната двама пътници, при съвместни проверки на митническите и гранични служители на пункта през месец октомври. В първия случай, 7 опаковки „Genotropin“ са били укрити в найлонова торба, поставена вътре в кутия с прах за пране в багажа на турски гражданин, пътуващ с автобус. Други 6 опаковки „Genotropin“ са открити на дъното на чанта с хранителни продукти на полски гражданин, пътуващ с лек автомобил.

Контрабандните лекарствени средства са иззети. Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи