Пуснаха предсрочно от затвора участник в група за трафик на хероин от Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/7749556 www.24chasa.bg

Участник в организирана престъпна група за трафик на хероин от Турция към България бе освободен предсрочно от затвора в Бобов дол.

56-годишният Сашко Петров от петричко село има присъда от 3 г. и 6 месеца затвор и глоба от 50 хил. лв., наложена от Специализирания наказателен съд. Остават му да изтърпи още 4 месеца и той подал молба за условно предсрочно освобождаване до съда в Кюстендил.

Според доклада на затворническата администрация Петров се е поправил и от близо 2 г. е в затворническото общежитие в Самораново. Бил е отговорник на столовата и работник в кухнята. Участвал в различни спортни и културни мероприятия, пускан е в отпуск и се е връщал, без да бяга. Заради това съдът прие, че Петров може да излезе предсрочно на свобода.

Петров бе осъден от специализирания наказателен съд през 2017 г. Той призна вината си, че е участвал от 2014 до 13 юни 2015 г. в организирана престъпна група за пренасяне на наркотици.

Групат бе разбита на 12 юни 2015 г., когато на ГКПП Капитан Андреево на влизане от Турция в автобус бяха намерени пет пакета хероин с общо тегло 56,7 кг на стойност 2,7 млн. лв. Тогава бяха арестувани пет жени, в чиито багаж бе намерена дрогата. Оказа се, че санданчанката Йорданка Х. е дала пакетите на другите 4 жени, за да ги сложат в своя батаж. Те бяха освободени, а Йорданка осъдена, заедно със Сашко Петров и Васил Косев като организатори и изпълнители на поръчката за трафик на хероин.

Йорданка наскоро бе освободена предсрочно от затвора. Сега килиите напуска и Петров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи