Инж. Дилян Млъзев положи клетва като кмет на Елена

https://www.24chasa.bg/region/article/7749860 www.24chasa.bg
Новоизбраният кмет на Елена инж.Дилян Млъзев положи клетва за четвъртия си мандат

Избраният за четвърти мандат кмет на община Елена инж. Дилян Млъзев, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва на тържествена сесия на местния парламент.

Тя бе свикана и открита от областния управител проф. Любомира Попова, която поздрави всички с изборните резултати, пожела им успех и все така отговорно и резултатно да работят за развитието на общината, предадопа от местната администрация. С китка здравец, председателят на ОИК Румяна Антонова връчи удостоверенията на новоизбраните представители на местната власт в община Елена, а отец Милен ги благослови за успешен и ползотворен мандат. 13 са съветниците в новия Общински съвет, от тях 7 са от ПП ГЕРБ, 5 от БСП за България и един от ДПС. На първия тур на изборите, с 60,51% подкрепа, инж. Дилян Млъзев, издигнат от ПП ГЕРБ, спечели за кмет на общината, за пореден мандат беше избран за кмет на Беброво инж. Николай Колев. На балотажа досегашните кметове на Майско и Константин – Зоя Ангелова и Стоян Комитов изпревариха своите опоненти. Новият стар градоначалник инж. Млъзев с ръка върху Библията се закле да спазва законите и Конституцията на страната и да защитава интересите на гражданите от община Елена. Заместник-кметът Йордан Димитров тържествено му връчи огърлицата на кмета – символ на местната власт.

„Хората от общината ясно показаха, че пътят и посоката, които сме избрали, са верни. Благодаря на всички, които със своя глас ни избраха. Длъжни сме да оправдаем това доверие и да продължим напред. Вярвам, че общинските съветници ще работят все така отговорно и в интерес на гражданите“, каза кметът Млъзев.

Подкрепа за конструктивен диалог, консенсус, публичност и прозрачност в работата на местния парламент изрази общинският съветник от БСП Сашо Топалов. В дневния ред на първото заседание на ОбС, водено от доайена Йордан Йорданов, бе изборът на председател. С тайно гласуване, с девет гласа „за“, съветниците избраха Стоян Златев. Той бе единствената номинация за поста, а този мандат е вторият му пореден като председател на Общинския съвет. Неговата работа започна веднага с избор на комисия, която да разработи правилника за дейността на местния парламент и постоянните комисии за мандата 2019-2023 година.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",