Пробация за младеж, срязал гумите на 24 коли и счупил огледалата на още 4 в Банско

https://www.24chasa.bg/novini/article/7750059 www.24chasa.bg

Два пъти седмично в продължение на 1 г. ще се среща с пробационен служител 22-годишен младеж, който подлуди туристи и жители на Банско, като им увреди автомобилите. Сред пострадалите собственици бяха както българи, така и чужденци, дошли на почивка в Банско.

Наказанието на Иван П. бе наложено от районния съд в Разлог, като делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие и младежът изцло призна вината си.

В периода от 25 декември 2016 г. до 31 януари 2017 г. той увредил 26 автомобила, паркирани пред хотели и къщи за гости в зимния ни курорт в разгара на сезона. Вандалствал нощем, като първо за няколко дни счупил с удар с крак страничните огледала на обратно виждане на 4 леки коли. След това се въоръжил с нож с острие около 15 см и започнал да срязва гумите на автомобилите. На някои от тях нарязвал само по една гума, на други - всичките четири.

Обща стойност на увредените гуми е 3841,33 лв.

Съдът му наложи малко наказание заради смекчаващи обстоятелства. Имал чисто съдебно минало, бил млад, заплатил в голямата си част причинени имуществени щети продължавал да плаща на пострадалите собственици на автомобили.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",