Осъдиха на пробация стрелочник, нарушил заповед за защита от домашно насилие

https://www.24chasa.bg/novini/article/7750110 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Pixabay

Районният съд – Монтана одобри споразумение за наказание „Пробация“, постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия К. А. К. – стрелочник-прелезопазач, обвинен в неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

Заради извършван от него тормоз над жена, с която живял на съпружески начала и детето им, на 1 юни тази година Районният съд – Монтана приел решение, с което забранил на 41 годишния мъж да приближава за срок от 18 месеца З. И. Н. и момиченцето Б. К. А. на по-малко от 50 метра, както и да приближава жилището в Монтана, в което те пребивават, както и местоработата и местата за социални контакти и отдих на двете на същото разстояние.

Въпреки съдебното решение на 26 юли 2019 г., в условията на продължавано престъпление мъжът не изпълнил Заповедта за защита от домашно насилие и около 18 часа приближил майката и детето на улица в Монтана на разстояние по-малко от 50 метра, а около 23.30 часа отишъл до входната врата на апартамента, в който майката и момиченцето живеят. Деянието на подсъдимия е престъпление против правосъдието, за което законът предвижда „Лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5000 лева.

Пред съда К. А. К. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес, изразяваща се в явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице за срок от осем месеца с периодичност два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от осем месеца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",