Матросът загинал при имитационни водолазни спускания в барокамера

https://www.24chasa.bg/novini/article/7752242 www.24chasa.bg
Военноморската болница във Варна. Снимка Архив

Починалият сутринта във Военноморска болница във Варна матрос се казва Спас Стоилов Пенчев от военно формирование 34 590-Бургас и е на 36 години. На служба в Българската армия е от 2014 г. Той е семеен, с едно дете. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Пенчев е починал при извършване на годишни медицински прегледи на водолазния състав от Военноморските сили с имитационни водолазни спускания в барокамера. По време на това рутинно изследване в барокамерата заедно с матрос Спас Пенчев са се намирали общо четирима души.

Останалите трима матроси са в добро състояние. Именно те са сигнализирали за наличие на проблем с матрос Пенчев и присъстващият наблюдаващ лекар незабавно е оказал помощ на военнослужещия.

Смъртта вероятно е настъпила в резултат на внезапно възникнал здравословен проблем. Причините ще бъдат окончателно изяснени и потвърдени след приключването на досъдебното производство.

По случая се води досъдебно производство и повече информация може да се получи след разрешение от наблюдаващия прокурор.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи