Матросът загинал при имитационни водолазни спускания в барокамера

https://www.24chasa.bg/novini/article/7752242 www.24chasa.bg
Военноморската болница във Варна. Снимка Архив

Починалият сутринта във Военноморска болница във Варна матрос се казва Спас Стоилов Пенчев от военно формирование 34 590-Бургас и е на 36 години. На служба в Българската армия е от 2014 г. Той е семеен, с едно дете. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Пенчев е починал при извършване на годишни медицински прегледи на водолазния състав от Военноморските сили с имитационни водолазни спускания в барокамера. По време на това рутинно изследване в барокамерата заедно с матрос Спас Пенчев са се намирали общо четирима души.

Останалите трима матроси са в добро състояние. Именно те са сигнализирали за наличие на проблем с матрос Пенчев и присъстващият наблюдаващ лекар незабавно е оказал помощ на военнослужещия.

Смъртта вероятно е настъпила в резултат на внезапно възникнал здравословен проблем. Причините ще бъдат окончателно изяснени и потвърдени след приключването на досъдебното производство.

По случая се води досъдебно производство и повече информация може да се получи след разрешение от наблюдаващия прокурор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",