Даниел Панов: Можем да се гордеем с посоката, по която върви Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7820237 www.24chasa.bg
Даниел Панов подписва клетвения лист СНИМКА: Дима Максимова

"Можем да се гордеем с посоката, по която върви Велико Търново, с постиженията през последните два мандата и с ясните проекти за бъдещето. А добрите идеи са възможност да обединим усилията и способностите си. Вярвам в това!", каза след полагане на клетва на прага на третия си мандат кметът Даниел Панов.

На тържествена церемония в емблематичната сграда на Учредителното събрание той благодари на великотърновци за гласуваното доверие и очерта приоритетите за следващите 4 години.

"Аз няма да търгувам нито с доверието на великотърновци, нито със собственото си достойнство, както не съм го правил досега.

Кметът повтори прочетената от областния управител клетва да се ръководи от интереса на гражданите
Кметът повтори прочетената от областния управител клетва да се ръководи от интереса на гражданите СНИМКА: Дима Максимова

Велико Търново ще продължи по начертания и единствен пред Старата столица път – да бъде съвременна и динамично развиваща се община", подчерта Даниел Панов.

Даниел Панов получи кметската огърлица от изпълняващият длъжността Снежана Данева
Даниел Панов получи кметската огърлица от изпълняващият длъжността Снежана Данева СНИМКА: Дима Максимова

"Предстои ни сериозна работа, която изисква активност от всеки от нас, нуждае се от приноса на всеки гражданин, от отговорността на всички политически сили, обединени от искрената загриженост за Велико Търново", продължи той.

Даниел Панов бе придружен от съпругата си Даниела и сина си Ивайло на тържествената церемония
Даниел Панов бе придружен от съпругата си Даниела и сина си Ивайло на тържествената церемония СНИМКА: Дима Максимова

И очерта като цели реализирането на мащабните проекти за обновяване и развитие, продължаване социалната мисия на общината, подобряване на средата за образование и здравеопазване.

"Всичко това има една цел – Велико Търново да е предпочитан за живеене град, за установяване на младите хора и семейства, за да се раждат все повече желани, здрави, умни и талантливи деца. Защото те ще поемат в ръце съдбата на общината след нас, на тях принадлежат бъдещите успехи. Нека ни надминат! Нека бъдем достойни за тяхното уважение", не скри вълнението си Панов.

На церемонията в историческата зала, където е приета Търновската конституция клетва положиха и 37-те новоизбрани общински съветници, както и 13-те кметове на кметства в общината.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мениджърът на Хосеп Гуардиола - Хосеп Мария Оробит, обяви, че специалистът остава с "Манчестър Сити". Той добави, че никой от "Байерн" не е търсил клиента му. "Във футбола нищо не е сигурно - остави си все пак вратичка Оробит. - Говорих с Пеп само преди дни - миналата сряда. Всичко е същото - той се чувства добре в "Манчестър Сити"

С избирателни права във Великобритания разполага издирваният от Интерпол Пламен Галев. Името на дупнишкия мафиот фигурира в електоралните списъци в столицата Лондон, показа проверка на "България Днес" в тамошни публични справочници. В официалната информация е посочен и кварталът, където се води адресно регистриран Брат Галев

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.