Съдът отказа ново броене на бюлетините за общински съветници във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7852834 www.24chasa.bg

Назначена е съдебно-статистическа експертиза, ще разпитват 4 свидетели

Административният съд във Велико Търново насрочи за 13 ноември делото за касиране на изборите за общински съветници във Велико Търново по жалба на "Българска демократична общност". Магистратите отказаха ново броене на бюлетините от 11 секции, но допуснаха съдебно-статистическа експертиза и довеждане на четирима свидетели.

От партията оспорват Решение № 233/29.10.2019 година на Общинска избирателна комисия – Велико Търново, с което е обявен резултатът от гласуването за общински съветници във Велико Търново. Жалбоподателят поддържа, че са отразени по-малко от реално дадените действителни гласове за кандидатската листа на "Българска демократична общност". Счита, че в протоколите на СИК са вписани неверни резултати от гласуването и общинската избирателна квота е определена въз основа на невярно отразяване на недействителните бюлетини. Претендира се, че грешно са определени три вместо четири мандата за общински съветници от ПП „Българска Демократична общност“. От съда се иска оспореното решение да бъде отменено и изборът на общински съветници да бъде обявен за недействителен.

По искане на жалбоподателя е открито производство по оспорване истинността на съдържанието на конкретно изброени протоколи за избор на общински съветници. Дадени са указания по разпределението на доказателствената тежест, съобщиха от съда.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мениджърът на Хосеп Гуардиола - Хосеп Мария Оробит, обяви, че специалистът остава с "Манчестър Сити". Той добави, че никой от "Байерн" не е търсил клиента му. "Във футбола нищо не е сигурно - остави си все пак вратичка Оробит. - Говорих с Пеп само преди дни - миналата сряда. Всичко е същото - той се чувства добре в "Манчестър Сити"

С избирателни права във Великобритания разполага издирваният от Интерпол Пламен Галев. Името на дупнишкия мафиот фигурира в електоралните списъци в столицата Лондон, показа проверка на "България Днес" в тамошни публични справочници. В официалната информация е посочен и кварталът, където се води адресно регистриран Брат Галев

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.