Съдят мъж, ползвал фалшив документ за ипотечен кредит

https://www.24chasa.bg/novini/article/7853447 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, ползвал неистинско пълномощно с цел получаване на кредит срещу ипотека на недвижим имот.

Обвинението срещу него е за това, че на 31 юли 2018 г. в града, пред служител при кредитна институция "В" ЕООД офис-Плевен, съзнателно се ползвал от неистински официален документ - нотариална заверка, с която се удостоверили подпис и текст в пълномощно на което е придаден вид, че изхожда от друго лице и по отношение на което е придаден вид, че е заверено от нотариус, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време съзнателно се ползвал от неистински частен документ - пълномощно, като го употребил, за да докаже, че съществува право, относно учредяването на договорна ипотека при кредитиране на недвижим имот в град Плевен, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Обвиняемият и другото лице, притежавали недвижими имот в град Плевен от периода на брачните им отношения. Той е упражнявал търговска дейност за осъществяването на която често използвал услугите на различни институции за кредитиране.

На 31 юли 2018 г., обвиняемият посетил офис на кредитно дружество, с цел отпускане на кредит срещу ипотека на недвижим имот и пред съответния служител депозирал изискуемите документи, между които и неистински официален документ - заверено пълномощно от него за извършването на разпоредителни сделки с недвижим имот.

При разглеждане на документите било установено на неистинското пълномощно. Предстои разглеждане на делото пред съда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12