Ученици от Монтана посетиха Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция на "ПБЗН"

https://www.24chasa.bg/region/article/7853808 www.24chasa.bg

25 единадесетокласници от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев” в областния град се запознаха с дейността на полицейските служби и структурната организация на полицейската дирекция в областния град, както и с работата на местната структура на противопожарната безопасност.

Посещението бе организирано по повод 18-тото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, която се провежда ежегодно в около 100 държави по света.

Служители на ръководни длъжности в ОДМВР Монтана запознаха младежите с условията за кандидатстване в Академия на МВР и описаха с примери от ежедневието дейността на полицейските служители. По време на гостуването си учениците задаваха въпроси за работата на пътните полицаи, на униформените служители, осигуряващи обществения ред и противодействието на масовите безредици, на криминалистите и разследващите полицаи. Младежите се впечатлиха от работата на оперативните работници в училищата, залавящи дилъри на наркотични вещества. Домакините посъветваха учениците да положат сериозни усилия и да инвестират в своето образование, за да имат повече възможности за престижна работа и успешна професионална реализация.

В рамките на инициативата "Мениджър за един ден" единадесетокласниците се запознаха и с работата на пожарникарите и структурата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По време на посещението си в РД ПБЗН Монтана те научиха за обучението на пожарникарите в Академията на МВР и в центровете за професионална квалификация. Местните огнеборци демонстрираха за гостите си пожарната и спасителна техника, както и начините за спасяване на хора от сгради с помощта на стълби.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мениджърът на Хосеп Гуардиола - Хосеп Мария Оробит, обяви, че специалистът остава с "Манчестър Сити". Той добави, че никой от "Байерн" не е търсил клиента му. "Във футбола нищо не е сигурно - остави си все пак вратичка Оробит. - Говорих с Пеп само преди дни - миналата сряда. Всичко е същото - той се чувства добре в "Манчестър Сити"

С избирателни права във Великобритания разполага издирваният от Интерпол Пламен Галев. Името на дупнишкия мафиот фигурира в електоралните списъци в столицата Лондон, показа проверка на "България Днес" в тамошни публични справочници. В официалната информация е посочен и кварталът, където се води адресно регистриран Брат Галев

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.