17-годишен пребил общински съветник в Стрелча в нощта след балотажа

https://www.24chasa.bg/region/article/7854989 www.24chasa.bg

17-годишен тинейджър е пребил общински съветник в нощта след втория тур на местните избори в Стрелча, съобщи говорителят на областната полицейска дирекция в Пазарджик Мирослав Стоянов.

В деня след балотажа се появи информация от кмета на Стрелча Стойно Чачов, че общински съветник е бил пребит в нощните часове в центъра на Стрелча, която беше публикувана в няколко новинарски сайта.

Тогава от полицейската дирекция заявиха, че нямат информация за подобен случай и в полицейските управления в Стрелча и Панагюрище не е подавана жалба за побой. На база на публикациите обаче директорът на полицията в Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев се самосезира и разпорежда незабавна проверка.

В нейния ход полицейски служители установяват самоличността на пострадалия общински съветник - 36-годишния И.Т. от Стрелча. Едва след разговора с униформените той решава и подава жалба за нанесения му побой. В хода на продължилото разследване служителите на МВР установяват, че извършителят е 17-годишен тинейджър от средногорското градче.

Става ясно, пострадалия общински съветник И.Т. е предизвикал скандала, довел до нанесения му побой. Събраните данни от разследването са предадени на районната прокуратура в Панагюрище, която трябва да се произнесе по компетентност.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза