Кметът на Кърджали Хасан Азис встъпи в длъжност

https://www.24chasa.bg/region/article/7855117 www.24chasa.bg
Хасан Азис Снимка: Архив

Преизбраният за пети мандат кмет на Кърджали - Хасан Азис встъпи в длъжност и на днешното първо заседание на Общинския съвет получи герба и ключа на града.

Кърджали се нуждае от диалог между институциите, каза в встъпителното си слово градоначалникът и призова партии и представители на държавни институции да работят заедно, в интерес на Кърджали.

"Хората със сигурност са се изморили от противоборствата, от безсмислените конфликти и не приемат войната между институциите. Те очакват това - да бъдем заедно и да работим в интерес на Кърджали, защото всичко друго ще се обърне срещу нас", каза още Хасан Азис, цитиран от БТА.

Днешното първо заседание след местния вот, свикано от областния управител Никола Чанев, бе водено от най-възрастния общински съветник - Мехмед Ходжа от партия ДОСТ. На него клетва положиха новоизбраните 41 съветници, както и новоизбраните кметове на кметства в общината.
С тайно гласуване измежду трима издигнати кандидати бе избран и председател на Общинския съвет. Това е Юсеин Ахмед от ДПС, бивш заместник-кмет на общината, по времето на третия мандат на Хасан Азис.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена