Малки творци се събраха на художествен пленер в Тетевен

https://www.24chasa.bg/region/article/7857649 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

За четвърта поредна година, със съдействието на Община Тетевен и Народно читалище "Съгласие 1869" в балканския град се събраха млади и креативни творци на художествен пленер. Те са на различна възраст, а целта е да обменят и предадат опит, знания и идеи и заедно да изработят творби, които ще бъдат показани в обща изложба.

В тазгодишното издание организаторите Милена Атанасова и Милена Стамболийска проведоха две ателиета на тема "Цветен Портрет". Първото се състоя от 1 до 3 ноември във вила "Червен", в местността Конски Дол край Тетевен, а второто бе проведено на 9 ноември в Галерията на НЧ "Съгласие 1869".

Над 30 деца на възраст между 6 и 10 години от Тетевен и София развихриха въображението си и изработиха свои портрети и маски от геометрични и неправилни форми от картон. Включиха се родители и баби, а голямата изненада на пленера бе най-малкият участник - само на 2 години.

Милена Стамболийска, организатор на проявата и артист с богат опит, бе щастлива, че енергията на децата придоби различни форми и цвят и най-вече, че тя разкрива неподозирани възможности у тях и възприятията им за света. Тя бе впечатлена от участието и на родителите, а пленерът определи като успешна реализация на необходимостта от изява на децата им.

Желаещите да разгледат творбите на малките творци, могат да го направят от 12 ноември до края на месеца в сградата на Община Тетевен.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина