С 55 снегорина, 3200 т сол и 60 т химикали борят зимата в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7857696 www.24chasa.bg
Снегорините вече са строени.

В готовност са 89 машини при първи сняг да излязат по улиците на Пловдив. От тях 55 са снегорини, 26 разпръсквачи на сол и 8 челни товарача, съобщиха от общинското предприятие "Чистота".

Зимното дежурство започва на в средата на ноември. На 15-и ще бъде извършен преглед на техниката, която вече е подредена. За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват закупените през последните години 9 малогабаритни мултифункционални машини.

В склода на предприятието има над 3200 т сол и около 60 т от химическия препарат калциев дихлорид. Те са останали от миналата зима, тъй като беше сравнително мека. За осма поредна година по улиците на Пловдив няма да се хвърля пясък, защото се превръща в кал, а напролет от него се носят облаци прах.

Всички разпръсквачи са оборудвани с резервоар, които се пълнят с разтвор от вода и препарат в съотношение три към едно. Това овлажнява солта и ускорява действието й върху заледените или заснежени участъци. А добавянето на калциев дихлорид гарантира ефективност при температури до минус 20 градуса, уточниха от "Чистота".

Зимното дежурство ще започне според метеорологичните условия, а началната дата се определя със заповед на кмета. Официално миналата година то стартира на 1 декември.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на