Кметът на Севлиево:"Ние сме слуги на народа!Имаме отговорност, по-голяма от нас самите"

https://www.24chasa.bg/region/article/7860353 www.24chasa.bg
Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов встъпи в третия си мандат

Общинският съвет единодушно избра Здравка Лалева за председател и през този мандат

На официална церемония в Община Севлиево, открита от областния управител Невена Петкова, кметът д-р Иван Иванов встъпи в третия си мандат, като се закле да служи на жителите на община Севлиево. Същото направиха и новоизбраните общински съветници и кметове на населени места. На церемонията присъстваха политици, граждани и журналисти, дошли да уважат първото заседание на Общинския съвет. Сред гостите бяха народните представители Иглика Събева и Николай Сираков, предадоха от пресцентъра на общината.

Символът на властта с герба на Община Севлиево д-р Иван Иванов получи от временно изпълняващия длъжността кмет Красимира Йорданова. 

“След всяка битка човек се променя - така, както се променя след всяка победа. А тази беше достойна! И нека днешният 11 ноември бъде онзи невидим 25 кадър, който идва да ни подскаже, че голямата промяна, която започнахме преди 8 години, продължава на ново ниво - с чиста енергия, с осъзната мисия и обновени сили! Убедена съм, че ще успеете да извървите пътя, който Ви е начертан в изпълнение на каузата Севлиево и ще бъдете пример за поколението, което идва след нас”, каза тя и му пожела успешен мандат.

 ”Като кмет заставам пред вас - спокоен и решен да дам най-доброто от себе си за хората в нашата община. Предстои ни мандат, през който трябва да сбъднем много мечти, много ще се работи и не винаги ще бъде лесно, но съм убеден, че общата ни енергия ще съгради нещо наистина добро през тези 4 години”, каза кметът. Той припомни на новоизбраните кметове и общински съветници, че всеки от тях е поел своя дял от каузата Севлиево и ги призова днес да забравят казаното през кампанията, така както е направил той. “Забравете партийните си пристрастия, личните си интереси и нека да застанем като един отбор, който трябва да изпълни мисията си в името на хората. Ние сме слуги на народа! Имаме отговорност, по-голяма от нас самите! Да си пожелаем да имаме и силите да се справим с това, което предстои. Дълбоко вярвам, че когато една работа се върши с любов и уважение към хората, това личи във всеки градеж. Това е промяната - тя започва от всеки един човек и е дълъг процес, а ние сме призвани да я осъществим”. В заключение д-р Иван Иванов беше категоричен: "Да оставим на бъдещото поколение не просто един уреден град, а нов свят, изпълнен с духа на достойни предци”.

Клетва днес положиха и кметовете на населени места, както и новите общински съветници.

Най-възрастният общински съветник Христо Христов откри първата сесия на Общинския съвет, по време на която за председател отново бе избрана Здравка Лалева - единодушно при тайно гласуване, с 26 валидни бюлетини от общо 27. Кандидатурата на Лалева беше единствената предложена. На днешното заседание не присъстваха двама от съветниците (Павлин Ганчев и Боян Ботев), които ще положат клетва по време на следващото заседание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Опита да направи образованието ни игра и забавление, става най-младият професор Иво АНГЕЛОВ На 87-годишна възраст в неделя издъхна бележитият ни математик, политик и дипломат Благовест Сендов. За мнозина той беше познат като председател на Народното събрание в смутните времена от 1995 до 1997 г., но най-големите му успехи идват в научната сфера

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции