Кметът на Севлиево:"Ние сме слуги на народа!Имаме отговорност, по-голяма от нас самите"

https://www.24chasa.bg/region/article/7860353 www.24chasa.bg
Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов встъпи в третия си мандат

Общинският съвет единодушно избра Здравка Лалева за председател и през този мандат

На официална церемония в Община Севлиево, открита от областния управител Невена Петкова, кметът д-р Иван Иванов встъпи в третия си мандат, като се закле да служи на жителите на община Севлиево. Същото направиха и новоизбраните общински съветници и кметове на населени места. На церемонията присъстваха политици, граждани и журналисти, дошли да уважат първото заседание на Общинския съвет. Сред гостите бяха народните представители Иглика Събева и Николай Сираков, предадоха от пресцентъра на общината.

Символът на властта с герба на Община Севлиево д-р Иван Иванов получи от временно изпълняващия длъжността кмет Красимира Йорданова. 

“След всяка битка човек се променя - така, както се променя след всяка победа. А тази беше достойна! И нека днешният 11 ноември бъде онзи невидим 25 кадър, който идва да ни подскаже, че голямата промяна, която започнахме преди 8 години, продължава на ново ниво - с чиста енергия, с осъзната мисия и обновени сили! Убедена съм, че ще успеете да извървите пътя, който Ви е начертан в изпълнение на каузата Севлиево и ще бъдете пример за поколението, което идва след нас”, каза тя и му пожела успешен мандат.

 ”Като кмет заставам пред вас - спокоен и решен да дам най-доброто от себе си за хората в нашата община. Предстои ни мандат, през който трябва да сбъднем много мечти, много ще се работи и не винаги ще бъде лесно, но съм убеден, че общата ни енергия ще съгради нещо наистина добро през тези 4 години”, каза кметът. Той припомни на новоизбраните кметове и общински съветници, че всеки от тях е поел своя дял от каузата Севлиево и ги призова днес да забравят казаното през кампанията, така както е направил той. “Забравете партийните си пристрастия, личните си интереси и нека да застанем като един отбор, който трябва да изпълни мисията си в името на хората. Ние сме слуги на народа! Имаме отговорност, по-голяма от нас самите! Да си пожелаем да имаме и силите да се справим с това, което предстои. Дълбоко вярвам, че когато една работа се върши с любов и уважение към хората, това личи във всеки градеж. Това е промяната - тя започва от всеки един човек и е дълъг процес, а ние сме призвани да я осъществим”. В заключение д-р Иван Иванов беше категоричен: "Да оставим на бъдещото поколение не просто един уреден град, а нов свят, изпълнен с духа на достойни предци”.

Клетва днес положиха и кметовете на населени места, както и новите общински съветници.

Най-възрастният общински съветник Христо Христов откри първата сесия на Общинския съвет, по време на която за председател отново бе избрана Здравка Лалева - единодушно при тайно гласуване, с 26 валидни бюлетини от общо 27. Кандидатурата на Лалева беше единствената предложена. На днешното заседание не присъстваха двама от съветниците (Павлин Ганчев и Боян Ботев), които ще положат клетва по време на следващото заседание.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си