Сирак донесе бонбони на Дани Каназирева, помагала му, когато бил в дом (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/7861460 www.24chasa.bg
Сиракът Даниел Ангелов донесе шоколадови бонбони на Дани Каназирева. Снимка: Авторът

 - Новата областна управителка се бори да запази Бетонния мост в Пловдив

- Смята, че данъкът за автомобили в града на тепетата трябва да се намали

Две кутии шоколадови бонбони донесе на новата областна управителка на Пловдив Дани Каназирева сиракът Даниел Ангелов. Той отраснал в дом, където през годините адвокатката правила дарения с дрехи. Сега Данаил вече голям, но помни щедростта й. той издебна да мине церемонията по встъпването й в длъжност и отиде при нея да й стисне ръката.

"Много ви благодаря за грижите, които сте полагали за нас", каза младежът. А Каназирева му отвърна, че е насреща, ако има нужда от помощ.

Стефчо Автографа пък беше най-щастливият, щом новата областна управителка се разписа в тефтера му. Те е 14-ия поред губернатор от промените насам.

"Залагам на подготвени хора, които могат да бъдат полезни", обяви на първата си пресконференция Каназирева. Една от първите й задачи е среща с ръководството на НКЖИ за запазване на Бетонния мост в Пловдив. По проект той трябва да бъде съборен. "Мостъте важен не само за район "Южен", а за целия град", смята Каназирева. Тя е категорична, че данъкът за автомобили в Пловдив трябва да бъде намален, за да се изравни с този в столицата. "Не винаги високите данъци означават добра събираемост. Тази година в община Пловдив несъбраните вземания са 17 млн. лева", посочи тя.

Следващата седмица пък събира кметовете на 18-те общини. "Ктегорично няма да слагам знак за разделение кой от коя партия е. Длъжни сме да работим с всяка община", увери областната управителка. И поиска малко време да се запознае със започнатите проекти.

"Това са зам.-областните управители, с които ще работя", посочи Каназирева наредените до нея Евелина Апостолова и Петър Петров от ГЕРБ и Димитър Керин от "Атака".

"Ще бъдем коректив на общинските съвет и ще следим дали вземат законосъобразни решения", отсече юристката. Тя припомни, че докторската й дисертация е на тема "Местна власт".