Новият кмет на Перник Станислав Владимиров се закле: Няма да се договарям в кабинети и офиси

https://www.24chasa.bg/region/article/7861883 www.24chasa.bg
Станислав Владимиров Снимка: Архив

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров се закле на тържествено заседание на Общинския съвет. Той обеща да оправдае очакванията на перничани за един по-различен път за развитие на общината и да заслужи даденото му доверие.

"Перничани се надяват на повече откритост, искреност, ефективност, по-силна икономика, по-добър трудов пазар в общината, което ще ни даде огромни възможности и перспективи", заяви Владимиров.

Той посочи, че е поел ангажимент да направи администрацията по-ефективна, по-прозрачна и по-достъпна и още с първите си назначения ще даде този сигнал към перничани. Владимиров посочи, че ще работи само с двама заместник-кметове. Досега те бяха четирима.

Новият градоначалник заяви, че ще подаде ръка на всеки общински съветник, независимо от политическите пристрастия и очаква всички добри предложения на кметската администрация да бъдат подкрепени от местния законодателен орган. "Няма да се договарям в кабинети и офиси, когато това не е пред очите на перничани", категоричен бе Владимиров. Той обеща повече достъпност и информираност на гражданите относно изразходването на публични средства и ефективността на работата на администрацията.

Станислав Владимиров изрази убеденост, че този Общински съвет и този мандат ще бъде най-добрият, който Перник е имал.

В Общинския съвет в Перник влизат 37 общински съветници от девет политически групи. От мястото си на съветник се отказаха досегашният кмет Вяра Церовска и световният и европейски шампион /2013г./ по борба Иво Ангелов.

Станислав Владимиров официално получи ключа на Перник, връчен му от временно изпълняващия длъжността кмет Севделина Ковачева.