Тънкостите на касаплъка показват на Празника на еленския бут в Елена

https://www.24chasa.bg/region/article/7861888 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Елена очаква хиляди гости през уикенда, когато в балканския град ще се проведе осмото издание на Празника на еленския бут. На събитието, което традиционно е около Димитровден, се изяждат стотици килограми от местния специалитет, приготвян единствено от еленските майстори. 

Програмата на вкусния фест започва още в петък вечерта на площад “Христо Ботев” с концерта “Добре сте ни дошли”. Официалното откриване е от 10.30 ч. в събота, след което голямо търговско хоро ще разтресе площада. Програмата ще продължи с концерт на Берковската духова музика и Ива Давидова, които ще запеят и засвирят в 11,15 часа. След тях, от 13,30 часа, сцената ще завладеят изпълнителите от еленски и гостуващи самодейни състави.

По същото време в парка при Бакаловата къща ще започне възстановката “Тънкостите на касаплъка”, в която ще се включи Събин Ранков, участник във второто издание на MasterChef. Възстановката ще бъде съпроводена от кулинарна изложба и забавно състезание. Вечерта Елена ще бъде огласена от песните на Николай Славеев, който ще излезе на сцената на площад “Христо Ботев” заедно със своя бенд.

В неделния ден програмата ще продължи отново в парка при Бакаловата къща, където ще се готвят вкусни еленски гозби, а в центъра ще звучат песните на Сава Матеев и неговия оркестър.