Интензивни проверки в стопанствата на Североизточното държавно предприятие

https://www.24chasa.bg/region/article/7862451 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

2313 проверки са извършили през последните две седмици служители на 18 стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие. Задържани са близо 30 пространствени кубически метра дърва за огрев, които са били незаконно добити, както и 6 каруци и 3 моторни превозни средства. На нарушителите са съставени 42 акта и 11 констативни протокола по Закона за горите. Най-много са проверките при ловците – 1058.

113 са инспекциите, които са извършили горските от Държавното горско стопанство-Шумен, през периода. За различни нарушения те са съставили три констативни протокола. Две каруци и 1,40 кубика дърва за горене са задържали служители на горското стопанство в Нови пазар. На незаконните дървосекачи са разписани четири акта. Проверките в стопанството, за периода 28.10-11.11.2019 г, са 210.

Един акт са съставили горските от Държавно горско стопанство-Смядово при 169 проверки през двете седмици. 158 инспекции отчитат в Паламара, 73 от ДГС-Преслав, 29 от ДГС-Омуртаг и 416 от ДГС-Търговище. Три каруци и 6,50 пространствени кубически метра дърва за огрев за задържани при проведените 70 проверки в ловното стопанство Черни Лом. На нарушителите са връчени три акта и два констативни протокола.

Две моторни превозни средства, една каруца и три пространствени кубически метра дърва за огрев са задържани по време на 119 проверки в ловното стопанство-Шерба. На бракониерите са съставени два акта и пет констативни протокола. 20 акта са написали служители на горското стопанство в Генерал Тошево по време на 96 проверки на територията на поделението. При седем обхода в горското стопанство във Варна са задържани пет кубика дърва за огрев, а на бракониерите са съставени десет акта. 150 са инспекциите в горското стопанство Цонево, при които са задържани един автомобил и един пространствен кубически метър дърва. Горските са съставили за нарушенията два акта и един констативен протокол. Един акт са направили и служителите на ловното стопанство-Тервел, по време на 270 проверки на територията на стопанството. 39 са проверките в ловното стопанство-Балчик, през периода и 202 в горското стопанството -Добрич.

Продължават обходите във всички териториално поделения, за да бъдат своевременно открити диви свине с нетипично поведение или трупове на животни, които е възможно да са заразени с африканска чума по свинете.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.