Кметът на Вършец Иван Лазаров положи клетва и встъпи в длъжност

https://www.24chasa.bg/region/article/7862551 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет във Вършец започна тържествено с химна на Република България, химна на обединена Европа и полагане на клетва от общинските съветници, кмета на община Вършец и кметовете на кметства от общината.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Вършец и да работя за тяхното благоденствие" - тази клетва дадоха на 11.11.2019 г. в Конферентната зала на СПА хотел „Съни гардън“ новоизбраните кмет на община Вършец инж. Иван Лазаров, общинските съветници и кметовете на с. Долно Озирово - Ангел Петров и с. Спанчевци - Емил Иванов, издигнати от ПП ГЕРБ. Веднага след като се заклеха, те подписаха клетвени декларации и получиха удостоверенията си за избор от председателя на Общинската избирателна комисия Антон Тошев.

Заседанието откри Областният управител на област Монтана Росен Белчев и бе ръководено от най-възрастния общински съветник в новоизбрания Общински съвет – Атанас Маджарски от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

На тържествената церемония присъстваха народните представители за избирателен район Монтана инж. Дилян Димитров и Петър Чобанов, служители от Общинска администрация, представители на регионални медии, общественици и граждани.

Архимандрит Антим – протосингел на Видинската митрополия, отслужи тържествен водосвет за здраве и благоденствие, в съслужение с енорийския свещеник на град Вършец свещеноиконом Петко Балджиев.

Съгласно Решение на Общинската избирателна комисия, броят мандати за общински съветници в община Вършец е 13. В състава на новия Общински съвет влизат общинските съветници: инж. Анатоли Димитров, Иван Андров, Вътко Маринов, Адриана Николова, д-р Румяна Дамянова (ПП ГЕРБ); Васил Замфиров, Иван Замфиров (ДПС); Латинка Симова, Атанас Маджарски (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ); Благовест Христов, Ивайло Цветанов (ВОЛЯ), Недялко Томов, Георги Найденов (БНД).

За председател на ОбС - Вършец бяха издигнати кандидатурите на инж. Анатоли Димитров от ПП ГЕРБ и Латинка Симова от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

След тайно гласуване, със 7 гласа "ЗА" бе избран инж. Анатоли Димитров - досегашен председател на Общинския съвет.

„Всеки от нас, общинските съветници, трябва да е отговорен и със своята професия, със своите знания и умения да работим за развитието на нашата община. Само когато Общинският съвет, кмет и Общинска администрация гледат в една посока и се допълват, само тогава има добри резултати за гражданите.

От днес ние не сме отделни личности с индивидуални интереси. Ние се заклехме. Ние сме Общински съвет Вършец – законодателната власт на общината. Обединяват ни отговорността, която носим и желанието на всеки един от нашите избиратели за едно по-добро бъдеще.

Надявам се да създадем условия младите хора да се върнат във Вършец, да имат работа и достоен начин на живот, достойни доходи и да ползват природните ресурси на Вършец по най-добър начин. Да направим Вършец умен и зелен град – градът на младите“ – каза в обръщението си новоизбраният председател на Общински съвет Вършец инж. Анатоли Димитров.

Тържествената сесия бе закрита с изпълнения на певчески състав от с. Гаганица.