Кметът на Вършец Иван Лазаров положи клетва и встъпи в длъжност

https://www.24chasa.bg/region/article/7862551 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет във Вършец започна тържествено с химна на Република България, химна на обединена Европа и полагане на клетва от общинските съветници, кмета на община Вършец и кметовете на кметства от общината.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Вършец и да работя за тяхното благоденствие" - тази клетва дадоха на 11.11.2019 г. в Конферентната зала на СПА хотел „Съни гардън“ новоизбраните кмет на община Вършец инж. Иван Лазаров, общинските съветници и кметовете на с. Долно Озирово - Ангел Петров и с. Спанчевци - Емил Иванов, издигнати от ПП ГЕРБ. Веднага след като се заклеха, те подписаха клетвени декларации и получиха удостоверенията си за избор от председателя на Общинската избирателна комисия Антон Тошев.

Заседанието откри Областният управител на област Монтана Росен Белчев и бе ръководено от най-възрастния общински съветник в новоизбрания Общински съвет – Атанас Маджарски от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

На тържествената церемония присъстваха народните представители за избирателен район Монтана инж. Дилян Димитров и Петър Чобанов, служители от Общинска администрация, представители на регионални медии, общественици и граждани.

Архимандрит Антим – протосингел на Видинската митрополия, отслужи тържествен водосвет за здраве и благоденствие, в съслужение с енорийския свещеник на град Вършец свещеноиконом Петко Балджиев.

Съгласно Решение на Общинската избирателна комисия, броят мандати за общински съветници в община Вършец е 13. В състава на новия Общински съвет влизат общинските съветници: инж. Анатоли Димитров, Иван Андров, Вътко Маринов, Адриана Николова, д-р Румяна Дамянова (ПП ГЕРБ); Васил Замфиров, Иван Замфиров (ДПС); Латинка Симова, Атанас Маджарски (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ); Благовест Христов, Ивайло Цветанов (ВОЛЯ), Недялко Томов, Георги Найденов (БНД).

За председател на ОбС - Вършец бяха издигнати кандидатурите на инж. Анатоли Димитров от ПП ГЕРБ и Латинка Симова от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

След тайно гласуване, със 7 гласа "ЗА" бе избран инж. Анатоли Димитров - досегашен председател на Общинския съвет.

„Всеки от нас, общинските съветници, трябва да е отговорен и със своята професия, със своите знания и умения да работим за развитието на нашата община. Само когато Общинският съвет, кмет и Общинска администрация гледат в една посока и се допълват, само тогава има добри резултати за гражданите.

От днес ние не сме отделни личности с индивидуални интереси. Ние се заклехме. Ние сме Общински съвет Вършец – законодателната власт на общината. Обединяват ни отговорността, която носим и желанието на всеки един от нашите избиратели за едно по-добро бъдеще.

Надявам се да създадем условия младите хора да се върнат във Вършец, да имат работа и достоен начин на живот, достойни доходи и да ползват природните ресурси на Вършец по най-добър начин. Да направим Вършец умен и зелен град – градът на младите“ – каза в обръщението си новоизбраният председател на Общински съвет Вършец инж. Анатоли Димитров.

Тържествената сесия бе закрита с изпълнения на певчески състав от с. Гаганица.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В чистачка се превърна Тита. Сексапилната изпълнителка яхна машина за миене на пода. Облечената като за дискотека, изпълнителката на "Антилопа" не се притесни да върши работа, различно от нейната. Цицеронестата блондинка умело управлява големия уред. Протежето на Криско въртя гефрека на машината и излъска целия под на помещението

Половинката на мотоциклетиста Андреа Яноне - Джулия де Лелис, е известен модел и инфлуенсър. Като такава тя се стреми да поддържа вниманието на последователите си постоянно. Наскоро написа книга за кариерата си, която се оказа доста успешна. Сега публикува своя снимка, която тв водещата Барбара д'Урсо определи като шокираща

Напълно натурална и без капка грим актрисата Параскева Джукелова вършее из столичните булеварди. Артистката се престраши да излезе на светло напълно естествена, което е похвално. Параскева, която в момента се подвизава в сериала "Пътят на честта", е добре екипирана, с дълго яке и черна шапка, които я правят напълно неразпознаваема в градската