Млад работник загина край Видин

https://www.24chasa.bg/region/article/7865337 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На 12 ноември около 16 часа на главен път Е-79, км 4+0 в посока ГКПП-Дунав мост 2, е възникнал инцидент със загинал служител на фирма по време на изпълнение на служебни задължения (подмяна на стационарни камери). Установена е самоличността му – 34-годишен от гр.Берковица.

По време на инцидента той е бил на мобилна вишка, автономно управлявана от него, ситуирана на специален автомобил „Ивеко Дейли“, паркиран в дясната лента по посока на движение. В следствие на управлението на коша на вишката, по неизяснени към момента причини, същият навлиза във височина в лявата лента на движение и се удря в изпреварващия го товарен автомобил „Скания“ с ремарке, управляван от 62-годишен шофьор от гр. Габрово.

Кошът на вишката бил откъснат при съприкосновението, служителят паднал от нея на пътното платно и загинал на място. Местопроизшествието е посетено от следовател, експерт от областната дирекция на МВР и пътни полицаи. Водачът на Скания-та е тестван с дрегер за наличие на алкохол, уредът отчел нулеви показания.

По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел – Видин.