Нова зала имат бъдещите педагози на Великотърновския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/7866136 www.24chasa.bg
Проф.Христо Бонджолов честити новата придобивка на педагозите

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов и деканът на Педагогическия факултет проф. д.н. Венка Кутева откриха нова зала, носеща името на проф. д-р Георги Бижков.

В новата зала, която се намира в Корпус 5 на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ще се извършва разнообразна образователна, методическа, консултантска и експертна дейност, предадоха от ректората.

„От началото на учебната годината това е третата нова зала, която откриваме. Подготвяме още две, които ще бъдат открити съвсем скоро. По този начин се стремим да обновим материалната база. Проф. Георги Бижков е от хората, които са направили много за факултета, за специалността, за студентите и за университета. Искам да ви уверя, че аз и моят екип ценим всеки, който е допринесъл за издигането на престижа и авторитета на Великотърновския университет. Затова съм изключително радостен с днешното събитие“, каза проф.Бонджолов при откриването.

Събитието бе уважено от сина на проф. Георги Бижков, проф. д-р Адриан Георгиев, ръководител на катедра "Музика" във Факултета по науки за образованието и изкуствата в СУ "Св. Климент Охридски".

Проф. д-р Георги Бижков е един от основателите на направлението социална педагогика в България. Той спомогна много за разкриване и развиване на специалност „Социална педагогика“ в Педагогическия факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

Събитието е част от честването по повод 25 години от откриването на специалност „Социална педагогика“ и 35 години от създаването на Педагогическия факултет