Нова церова гора е създадена в Добричко

https://www.24chasa.bg/region/article/7866214 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

На 100 % се е прихванала младата церова гора, създадена през есента на миналата година, в Държавното горско стопанство-Добрич - установи проверка от лесовъди на стопанството и експерти от Североизточното държавно предприятие. Гората е на площ от 71 дка и е в землището на село Божурово.

Тя е създадена със собствени средства на териториалното поделение, като за почистване на терена и дълбока оран на почвата са дадени 22 862 лева, а за самото залесяване 3 815 лева. 852 килограма жълъди са събрани от една от семенните бази на стопанството, за да бъде създадена гората край Божурово.

Грижите за младата гора ще продължат и през следващите пет години, като дръвчетата ще бъдат окопавани на ръка три пъти в годината. Отглеждането на културата ще струва на териториалното поделение 58 330 лева – казват от Североизточното държавно предприятие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.