Здравко Димитров спря втора поръчка на Тотев за 26 млн. лева

https://www.24chasa.bg/region/article/7867577 www.24chasa.bg
Здравко Димитров

Втора обществена поръчка на стойност 24 640 000 лева без ДДС спря новият кмет на Пловдив Здравко Димитров. Тя е за Водния проект "Реконструкция на канализацията и водопроводната мрежа", която обхваща участъка между бул. "Дунав" и "Брезовско шосе". Това стана след решение на ръководителя на проекта Борислав Кръстев. По-рано днес Димитров прекрати и поръчката за пробива "Модър-Царевец" на стойност 12 млн. лева поради липса на средства в бюджета.

"Беше извършена проверка на документацията и бяха открити несъответствия между количествените сметки, заложени в условията на търга и тези в работния проект за Водния цикъл. Затова се взе решение за прекратяване, за да не се поставя под риск финансирането от ЕС“, коментира Кръстев. След прецизиране на документацията обществената поръчка ще бъде стартирана на ново.

От пресцентъра на пловдивската община уточниха, че до месец се очаква да бъде обявена нова обществена поръчка за транспортния пробив "Модър-Царевец", след като бъдат заложени в бюджет 2020 необходимите средства. Сега има едва 500 000 лева.