Кметът на "Западен" хипнотизира хлапета с приказки и засаждане на дръвчета

https://www.24chasa.bg/region/article/7870669 www.24chasa.bg
Димитър Колев чете приказки на децата от "Боряна.

В ролята на добър татко се показа кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Колев. Той грабна книжка и буквално хипнотизира хлапетата от детска градина "Боряна". След това ги изведе навън и с тях се включи в засаждането на десетки дръвчета и храсти.

Така беше отбелязана Седмицата на бащата.

Много родители се отзоваха на поканата на директора на "Боряна" Станислава Бекярова и заедно с децата си се включиха в залесяването.

Всяка година учебното заведение отбелязва Седмицата на бащата с най-различни инициативи. В минали години родители и деца готвиха заедно, малки срещу големи играха футбол и се съревноваваха в най-различни игри.

Седмицата на бащата се отбелязва за шести път, като традиционно се провежда през втората седмица на ноември. През 2019-та тя преминава под мотото "Истинският мъж не обича да говори празни приказки", като основна роля е отредена на четенето с татко или друг важен за децата мъж от семейството.

Инициативата повдига темата за активното бащинство и предлага стотици възможности децата и родителите да прекарват повече време заедно. Традиционно в Седмицата се включват над 100 организации от цялата страна, свързани с детското отглеждане и образование: детски ясли и градини, училища, музеи и театри, детски центрове и програми.