Събират стари гуми и акумулатори в пловдивския район "Централен"

https://www.24chasa.bg/region/article/7870705 www.24chasa.bg
Георги Стаменов

От 18 до 22 ноември район "Централен" ще проведе кампания за разделно събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори. Инициативата е в рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, а целта й е по-голяма осведоменост на гражданите относно устойчивото използване на ресурсите.

Пловдивчани могат да предават опасните отпадъци в събирателен пункт на ул. "Георги Бенев" №4 в район "Северен", на специализираната площадка на "Универсметал" ООД, която ще работи от 9 до 17 часа.
Кметът на "Централен" Георги Стаменов призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност, защото по този начин се опазва чистотата на околната среда и здравето на хората.
В случай на злонамерено запалване на гуми, може да се подават сигнали на тел. 6111 - Пловдивски Общински инспекторат или в Районните полицейски управления.
Припомняме, че в сравнение с изгарянето на въглища, при горене на гуми във въздуха се отделят 407% повече хром, 392% повече олово и 1448% повече арсен. Отделените тежки метали не изчезват, а се натрупват във всичко по пътя си и чрез дъждовната вода, проникват в почвата и реките.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.