Младо вино се лее в къщите на Стария Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7870772 www.24chasa.bg
Всяка година "Дефила на младото вино" започва с Дионисиево шествие.

Младо вино ще развесели пловдивчани, което ще могат да го опитат в къщите на Стария град. 11-тото издание на фестивала е в петък, събота и неделя.

Той стартира с колоритното Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия” на 15 ноември от 13:00ч., с което посетителите ще бъдат поведени на незабравима винено-кулинарна обиколка сред историческите ценности на резервата.

Богът на виното Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на избран участник – златен медалист от предходното издание, с което ще се даде официалния старт на дегустациите.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации, както и да си вземат предварително пакети от Bilet.bg. Един жетон дава право на една дегустация. Пакетите, от които може да избирате съдържат жетони, брандирани чаши, държачи за чаши, брандирани торбички с разделение за 2 бутилки вино и тирбушони.

С над 10 годишна традиция "Дефиле на младото вино" се нареди сред най-мащабните туристически събития в Пловдив. Фестивалът подкрепя и популяризира българското винопроизводство и традиционната българска храна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов