Осъдиха баба и внук за канабис

https://www.24chasa.bg/region/article/7874713 www.24chasa.bg

Районен съд-Дупница призна баба и внук за виновни в отглеждане и държане на коноп в двора на обитаваната от тях къща в дупнишкото село Джерман. Съдия Светла Пейчева определи еднакви наказания и за двамата "лишаване от свобода" за срок от 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба 5000 лева.

Подсъдимите Николина Д., на 73 години, неосъждана, и Димитър А. на 27 години, неосъждан, са признати за виновни в това че в с. Джерман, в парник, намиращ се в двора на обитаваната от тях къща, в съучастие като съизвършители, през месец май 2016 г. са засели и от месец май 2016 г. до 18.10.2016 г. са отглеждали коноп. Става дума за 13 броя стръка канабис с общо тегло на изсушена листна маса 11 530 грама, на стойност 69 180 лева, за което са получили "лишаване от свобода" за 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок, и глоба в размер на 5000 лева.

Районен съд-Дупница призна двамата подсъдими за виновни и за това, че на 18.10.2016 г. в с. Джерман, на тавана на обитаваната от тях къща в съучастие като съизвършители държат зелена маса коноп с общо тегло на изсушената листна маса 2 790 грама, на стойност 16 740 лева. За това съдът им наложи лишаване от свобода за 1 г. условно и глоба 1000 лева.

Съдът определи едно общо наказание измежду наложените по-горе на подсъдимите Николина Д. и Димитър А., като същите следва да изтърпят по-тежкото от наложените им наказания, а именно 2 години условно и глоба 5000 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилски окръжен съд в 15 - дневен срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.