Марихуана за 300 000 лв. открита в айтоско село, отглеждали я баща и син

https://www.24chasa.bg/region/article/7874975 www.24chasa.bg

22 000 пакетирани дози марихуана, готови за наркопазара, са открити при акция на бургаската полиция в айтоското село Чукарка, обявиха току-що на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и ст.комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР.

Откритата марихуана е с много висока чистота, а цената й на дребно е около 300 000 лв., съобщи комисар Сотиров. След издирване е арестуван 38-годишен мъж от селото, който живеел в Бургас, той вече е с повдигнато обвинение за държане и пласиране на наркотични вещества. Неговият баща пък е бил спипан в къщата в Чукарка, където е открит наркотикът.

Освен готовите дози полицаите са открили и чували със суха тревна маса марихуана. Количеството било около 20 кг, но след обработка вероятното количество, предназначено за пласиране, ще е около 6 г, уточниха на брифинга. Марихуаната е била предназначена за местния пазар, каза още ст. комисар Сотиров, като уточни, че има предвид Бургаския регион.

Прокурор Чинев / в ляво/ и ст.комисар Сотиров по време на брифинга. Снимка:Елена Фотева
Прокурор Чинев / в ляво/ и ст.комисар Сотиров по време на брифинга. Снимка:Елена Фотева

Той намекна за още арести по веригата и коментира, че обектът се е наблюдавал от самото начало и е бил проследен целият процес  - от засаждането на марихуаната до пакетирането й за продажба, без да се допуска реално пласиране на стоката.

Задържаният мъж е криминално проявен, а по повдигнатото му обвинение законът предвижда от 2 г. д о 8 г. лишаване от свобода и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв., каза прокурор Георги Чинев. И допълни, че прокуратурата ще поиска постоянна мярка за задържаве. Бащата на 38-годишния мъж не е задържан, засега.