Арлин Антонов оспори в съда изборите за общински съветници в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/7882089 www.24chasa.bg

Пълномощникът на партия " Български социалдемократи" в Пазарджик Арлин Антонов оспори в местния административен съд резултатите от изборите за общински съветници в общината.

В жалбата се иска отмяна на решението на ОИК за избора на съветници и спиране на изпълнението му. В рамките на образуваното дело от съда са изискали протоколите от секционните избирателни комисии с изключение на тези от 4 секции в града и секциите в седем села на общината, за повторно преброяване.

Съдът обаче отказа да спре изпълнението на решението на общинската избирателна комисия за избора на съветници, с мотив, че за това трябва да има опасност оспорваният акт да нанесе значителна, или трудно поправима вреда, а доказателства от жалбоподателя за това не са посочени. В рамките на проведените вече заседания на съда като заинтересувани страни в процеса са конституирани 8 партии и коалиция, както и заклетите вече 41 общински съветници.

Партия " Български социалдемократи" има двама съветници в новия общински съвет на Пазарджик, като един от тях е бившия шеф на контраразузнаването Арлин Антонов. Той беше и кандидат за кмет на Пазарджик, но се класира четвърти на първия тур в изборната надпревара.

Административният съд обяви делото по жалбата на Антонов за решаване в законовия срок.