Арлин Антонов оспори в съда изборите за общински съветници в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/7882089 www.24chasa.bg

Пълномощникът на партия " Български социалдемократи" в Пазарджик Арлин Антонов оспори в местния административен съд резултатите от изборите за общински съветници в общината.

В жалбата се иска отмяна на решението на ОИК за избора на съветници и спиране на изпълнението му. В рамките на образуваното дело от съда са изискали протоколите от секционните избирателни комисии с изключение на тези от 4 секции в града и секциите в седем села на общината, за повторно преброяване.

Съдът обаче отказа да спре изпълнението на решението на общинската избирателна комисия за избора на съветници, с мотив, че за това трябва да има опасност оспорваният акт да нанесе значителна, или трудно поправима вреда, а доказателства от жалбоподателя за това не са посочени. В рамките на проведените вече заседания на съда като заинтересувани страни в процеса са конституирани 8 партии и коалиция, както и заклетите вече 41 общински съветници.

Партия " Български социалдемократи" има двама съветници в новия общински съвет на Пазарджик, като един от тях е бившия шеф на контраразузнаването Арлин Антонов. Той беше и кандидат за кмет на Пазарджик, но се класира четвърти на първия тур в изборната надпревара.

Административният съд обяви делото по жалбата на Антонов за решаване в законовия срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия