Новата гора на София порасна с нови 25 декара

https://www.24chasa.bg/region/article/7885439 www.24chasa.bg
Снимка: СО

За двата уикенда от есенната залесителната кампания „Новата гора на София“ е пораснала с още 25 декара. През този уикенд се включиха над 430 доброволци , които засадиха 16 декара от гората .

Новата гора на София се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо за битви отпадъци и ще заема площ от 225 дка от които вече е засадена повече от половината.

С доброволчески труд напредваме с бързи темпове в изграждането на зеления филтър на София, похвалиха се от Столична община.

Тази събота и неделя отново ще се сади. Атмосферните условия все още са добри и позволяват да се извършват залесителни дейности. Ако времето се задържи така, залесителният сезон ще продължи до 1 декември.

Специално откритата временна автобусна линия № 56 А ще отвежда желаещите до терена за залесяване. Автобусите тръгват от спирка Вардар при метеостанцията в 10.00 ч. и ще се движат в интервал от 1 час. Последният автобус от гората към града е в 16.30 ч.

На терен са осигурени ръкавици и лопати, както и достатъчно фиданки. За улеснение на доброволците експерти от ОП ''Управление на общински земи и гори'' помагат със съвети за залесителните дейности.