През пролетта ремонтират 12 км път до входа на Елена

https://www.24chasa.bg/region/article/7887617 www.24chasa.bg
Инж.Дилян Млъзев СНИМКА: Дима Максимова

През пролетта започва ремонт на 12 километра от шосето към възрождеска Елена. Вече има избран изпълнител на отсечката от второкласния път Поликраище - Елена - Сливен, съобщи кметът на Елена инж.Дилян Млъзев. Рехабилитацията на участъка преди входа на града е финансирана по ОП"Региони в растеж". Той е част от предвиден от АПИ ремонт на близо 27 км от маршрута до Сливен с индикативна стойност над 23.1 милиона лв. без ДДС.

"Имам уверението на Областното пътно управление, че другият участък - от връзката с главния път София-Варна край Лясковец до разклона за Златарица, също ще бъде основно ремонтиран на два етапа в рамките на следващата година", каза инж. Млъзев.

Предвид нарастващия туристически интерес към Елена, по двулентовото шосе се образуват тапи и дълги колони през уикендите."За съжаление това незнам доколко ще успее да увеличи пропускателната способност на пътя, защото Елена е разположена в такъв район, че няма как да се кара по магистрала. Затова оставаме малко далеч от големите инвестиции и промишленост, но можем да развиваме екологични производства", допълни кметът на Елена.