Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В началото на коледния пост предлагам апетитно постно ястие - боб с чери домати и чушлета”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
500 г бял боб,
6 чорбаджийски
чушки,
1 червена чушка,
2 клонки чери
домати, 1/2 бутилка
доматен сок,
1 глава кромид лук,
1/2 ч.л. сода
бикарбонат,
2 с.л. брашно,
олио, джоджен,
девесил, червен
пипер и сол
на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сипваме боба в тенджера и добавяме вода, колкото да го покрие. След като заври, сипваме содата и оставяме да поври поне 3-4 минути.
Изхвърляме жълтата вода, измиваме боба и сипваме чиста. Прибавяме ситно нарязаните червена чушка и лук, както и няколко капки олио.
Оставяме да къкри на тих огън около 20 минути, след което добавяме разполовените чери домати, наситнените чорбаджийски чушки и доматения сок.
Изчакваме да поври и с тях, поръсваме с джоджен, девесил и сол. Когато бобът е напълно готов, правим запръжка от олио, брашно и червен пипер. Изсипваме я в ястието, оставяме да ври 5 минути и изключваме котлона.