Изгоря домът на българка и поляк, чиято сватба стана събитие в село Масларево

https://www.24chasa.bg/region/article/7887795 www.24chasa.bg
Изпепеленият дом на семейството в Масларево

Тежка драма сполетя младоженците Жени и Якуб Михалек. Тяхната сватба в полскотръмбешкото село Масларево през лятото се превърна в събитие за местните. Само три месеца след женитбата обаче пожар изпепели домът им, който те си купиха с парите от гурбет в Холандия. Именно там българката и полякът се срещнали и влюбили един в друг. А после решили да се установят в България.

Огънят лумнал в понеделник по обяд, докато младото семейство било при близките на Жени в Свищов. Въпреки светкавичната намеса на пожарникари от Полски Тръмбеш, къщата е изгоряла напълно и е необитаема. Причината е неправилно ползване на камината в жилището,която е била оставена неизгасена. Изпепеленият дом на семейство Михалек не може да бъде възстановен. Огънят е тръгнал отвътре и е унищожил цялата покъщнина, техника и вещи на младата двойка, която е само с дрехите на гърба си. В селото вече е подета кампания за подпомагане на семейството.

"Нашия така мечтан дом ... Нямам думи да опиша благодарноста си към всеки, които ни помага в този в момент!Благодаря ви от сърце и бог да е с вас!" Това написа във фейсбук Жени Зашева - Михалек и публикува снимки на изпепеления си дом.

Изгоря домът на българка и поляк, чиято
сватба стана събитие в село Масларево

Жени и Куба Михалек
Жени и Куба Михалек