Кирил Ананиев откри обновеното детско отделение на болницата в Севлиево

https://www.24chasa.bg/region/article/7887895 www.24chasa.bg
Министър Кирил Ананиев и кметът д-р Иван Иванов прерязаха лентата на реновираното детско отделение

 Община Севлиево покрива от бюджета си доплащането на  пациентите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и управителят на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” Пламен Цеков откриха обновеното детско отделение. На събитието  присъстваха и основните спонсори, народни представители, ръководството на Общината, екипът на болницата и др., предадоха от общината.

“Болницата е основно лечебно заведение в региона. Тя е пример за уникално взаимодействие между болничното ръководство и медицинския персонал. До месец септември тази година през детско отделение са преминали 700 деца. Обновеното вътрешно отделение допринася за качественото лечение на българските граждани, за по-добри условия за лечебна дейност, съответно за удовлетвореността на гражданите от получаваната услуга“, каза при откриването министър Ананиев. Той поздрави кмета на Севлиево за уникалното решение Общината да покрива със средства от бюджета си услугите, които се доплащат, за да се лекуват пациентите напълно безплатно.

„Болницата има огромна социална функция в общината. Всички граждани получават адекватна болнична и доболнична помощ, съгласно най-високите здравни изисквания. Благодаря на министър Кирил Ананиев за съдействието. Благодаря специално и на бизнеса за отпуснатите средства.  Нашата болница е единствената в България, в която пациентите не доплащат нищо и здравните услуги са напълно безплатни. Мисля, че жителите на Община Севлиево заслужават такива здравни грижи”, коментира кметът д-р Иван Иванов.

“Един от основните ни приоритети е да подобрим условията на живот на нашите служители и техните семейства. Инвестирали сме над 100 хиляди лева в подобряване на здравните грижи за севлиевци. Помагаме за закупуването на материали и обновяване на легловата база”, сподели и Ярослав Дончев, изпълнителен директор на заводите за санитарна керамика и арматура, обезпечили ремонтите.

Гостите направиха обиколка на обновеното отделение - ремонтираните стаи вече отговарят на всички съвременни изисквания за здравно обслужване. Обновени са изцяло тринайсет болнични стаи, които са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли. Направени са отделни стаи, тип “боксове”, за новородените. Изградена е и нова занималня за най-малките. За радост на малчуганите стените и таваните в общите стаи и занималнята са специално изрисувани в детски мотиви. Благородната инициатива бе дело на талантливите деца от школите по изкуства на галерия „Видима“ и на градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево.

За пациентите и лекарите са направени нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Поставен е и ехографски апарат, който е важен за нормалната работа на отделението. Ремонтът на детското отделение се извърши с финансовата подкрепа на Община Севлиево и водещия чуждестранен инвеститор. Всички използвани материали за строителството отговарят на съвременните изисквания на лечебните заведения.

Министър Ананиев разгледа и Терапевтично отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, което също бе символично открито при посещението му.

Над 300 000 лв. са заделени от общинския бюджет за ремонтите, като от своя страна болницата е инвестирала от своя бюджет още 70 000 лв..  Три чуждестранни компании с производствени бази в Севлиево са подарили оборудването на санитарните възли и баните, новите легла в отделенията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Напълно натурална и без капка грим актрисата Параскева Джукелова вършее из столичните булеварди. Артистката се престраши да излезе на светло напълно естествена, което е похвално. Параскева, която в момента се подвизава в сериала "Пътят на честта", е добре екипирана, с дълго яке и черна шапка, които я правят напълно неразпознаваема в градската

Върша работа за 40 човека Имам още да се развивам От малък ме влече да имитирам Не си слагам граници Петър Байков изуми тв зрителите с участието си в "България търси талант". Младежът е майстор на дублажа на филми. Зад гърба си има редица ленти, които са озвучени с неговия глас - "Игра на тронове", "Дневниците на вампира"

Антъни Иванов и Йосиф Миладинов имат шансове за класиране на олимпийски финал в Токио, смята най-голямата легенда на българското плуване Таня Богомилова. Двамата се представиха отлично на европейското първенство на 25-метров басейн в Глазгоу. Миладинов счупи шест национални рекорда. Антъни Иванов се класира за финала на своята коронна дисциплина