Кирил Ананиев откри обновеното детско отделение на болницата в Севлиево

https://www.24chasa.bg/region/article/7887895 www.24chasa.bg
Министър Кирил Ананиев и кметът д-р Иван Иванов прерязаха лентата на реновираното детско отделение

 Община Севлиево покрива от бюджета си доплащането на  пациентите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и управителят на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” Пламен Цеков откриха обновеното детско отделение. На събитието  присъстваха и основните спонсори, народни представители, ръководството на Общината, екипът на болницата и др., предадоха от общината.

“Болницата е основно лечебно заведение в региона. Тя е пример за уникално взаимодействие между болничното ръководство и медицинския персонал. До месец септември тази година през детско отделение са преминали 700 деца. Обновеното вътрешно отделение допринася за качественото лечение на българските граждани, за по-добри условия за лечебна дейност, съответно за удовлетвореността на гражданите от получаваната услуга“, каза при откриването министър Ананиев. Той поздрави кмета на Севлиево за уникалното решение Общината да покрива със средства от бюджета си услугите, които се доплащат, за да се лекуват пациентите напълно безплатно.

„Болницата има огромна социална функция в общината. Всички граждани получават адекватна болнична и доболнична помощ, съгласно най-високите здравни изисквания. Благодаря на министър Кирил Ананиев за съдействието. Благодаря специално и на бизнеса за отпуснатите средства.  Нашата болница е единствената в България, в която пациентите не доплащат нищо и здравните услуги са напълно безплатни. Мисля, че жителите на Община Севлиево заслужават такива здравни грижи”, коментира кметът д-р Иван Иванов.

“Един от основните ни приоритети е да подобрим условията на живот на нашите служители и техните семейства. Инвестирали сме над 100 хиляди лева в подобряване на здравните грижи за севлиевци. Помагаме за закупуването на материали и обновяване на легловата база”, сподели и Ярослав Дончев, изпълнителен директор на заводите за санитарна керамика и арматура, обезпечили ремонтите.

Гостите направиха обиколка на обновеното отделение - ремонтираните стаи вече отговарят на всички съвременни изисквания за здравно обслужване. Обновени са изцяло тринайсет болнични стаи, които са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли. Направени са отделни стаи, тип “боксове”, за новородените. Изградена е и нова занималня за най-малките. За радост на малчуганите стените и таваните в общите стаи и занималнята са специално изрисувани в детски мотиви. Благородната инициатива бе дело на талантливите деца от школите по изкуства на галерия „Видима“ и на градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево.

За пациентите и лекарите са направени нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Поставен е и ехографски апарат, който е важен за нормалната работа на отделението. Ремонтът на детското отделение се извърши с финансовата подкрепа на Община Севлиево и водещия чуждестранен инвеститор. Всички използвани материали за строителството отговарят на съвременните изисквания на лечебните заведения.

Министър Ананиев разгледа и Терапевтично отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, което също бе символично открито при посещението му.

Над 300 000 лв. са заделени от общинския бюджет за ремонтите, като от своя страна болницата е инвестирала от своя бюджет още 70 000 лв..  Три чуждестранни компании с производствени бази в Севлиево са подарили оборудването на санитарните възли и баните, новите легла в отделенията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Опита да направи образованието ни игра и забавление, става най-младият професор Иво АНГЕЛОВ На 87-годишна възраст в неделя издъхна бележитият ни математик, политик и дипломат Благовест Сендов. За мнозина той беше познат като председател на Народното събрание в смутните времена от 1995 до 1997 г., но най-големите му успехи идват в научната сфера

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции