Кирил Ананиев откри обновеното детско отделение на болницата в Севлиево

https://www.24chasa.bg/region/article/7887895 www.24chasa.bg
Министър Кирил Ананиев и кметът д-р Иван Иванов прерязаха лентата на реновираното детско отделение

 Община Севлиево покрива от бюджета си доплащането на  пациентите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и управителят на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” Пламен Цеков откриха обновеното детско отделение. На събитието  присъстваха и основните спонсори, народни представители, ръководството на Общината, екипът на болницата и др., предадоха от общината.

“Болницата е основно лечебно заведение в региона. Тя е пример за уникално взаимодействие между болничното ръководство и медицинския персонал. До месец септември тази година през детско отделение са преминали 700 деца. Обновеното вътрешно отделение допринася за качественото лечение на българските граждани, за по-добри условия за лечебна дейност, съответно за удовлетвореността на гражданите от получаваната услуга“, каза при откриването министър Ананиев. Той поздрави кмета на Севлиево за уникалното решение Общината да покрива със средства от бюджета си услугите, които се доплащат, за да се лекуват пациентите напълно безплатно.

„Болницата има огромна социална функция в общината. Всички граждани получават адекватна болнична и доболнична помощ, съгласно най-високите здравни изисквания. Благодаря на министър Кирил Ананиев за съдействието. Благодаря специално и на бизнеса за отпуснатите средства.  Нашата болница е единствената в България, в която пациентите не доплащат нищо и здравните услуги са напълно безплатни. Мисля, че жителите на Община Севлиево заслужават такива здравни грижи”, коментира кметът д-р Иван Иванов.

“Един от основните ни приоритети е да подобрим условията на живот на нашите служители и техните семейства. Инвестирали сме над 100 хиляди лева в подобряване на здравните грижи за севлиевци. Помагаме за закупуването на материали и обновяване на легловата база”, сподели и Ярослав Дончев, изпълнителен директор на заводите за санитарна керамика и арматура, обезпечили ремонтите.

Гостите направиха обиколка на обновеното отделение - ремонтираните стаи вече отговарят на всички съвременни изисквания за здравно обслужване. Обновени са изцяло тринайсет болнични стаи, които са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли. Направени са отделни стаи, тип “боксове”, за новородените. Изградена е и нова занималня за най-малките. За радост на малчуганите стените и таваните в общите стаи и занималнята са специално изрисувани в детски мотиви. Благородната инициатива бе дело на талантливите деца от школите по изкуства на галерия „Видима“ и на градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево.

За пациентите и лекарите са направени нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Поставен е и ехографски апарат, който е важен за нормалната работа на отделението. Ремонтът на детското отделение се извърши с финансовата подкрепа на Община Севлиево и водещия чуждестранен инвеститор. Всички използвани материали за строителството отговарят на съвременните изисквания на лечебните заведения.

Министър Ананиев разгледа и Терапевтично отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, което също бе символично открито при посещението му.

Над 300 000 лв. са заделени от общинския бюджет за ремонтите, като от своя страна болницата е инвестирала от своя бюджет още 70 000 лв..  Три чуждестранни компании с производствени бази в Севлиево са подарили оборудването на санитарните възли и баните, новите легла в отделенията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза