Новият кмет на Русе представи заместниците си

https://www.24chasa.bg/region/article/7891905 www.24chasa.bg
Отляво надясно Димитър Недев, Златомира Стефанова, Пенчо Милков, Магдалина Илиева, Енчо Енчев. Снимка: Авторът

Новият кмет на Русе Пенчо Милков обяви официално заместниците си. Той обясни, че в работата си ще разчита на експерти, а не на политически фигури. „Залагам на професионалисти с опит, а не на партийни кадри. Заедно ще работим активно, прозрачно и в интерес на съгражданите си, защото обичаме Русе и искаме градът ни да се променя към по-добро“, заяви Милков.

За устройството на територията ще отговаря Магдалина Илиева, Димитър Недев е новият заместник-кмет по комунални дейности, Енчо Енчев поема ресор „хуманитарни дейности“, а Златомира Стефанова - икономика, инвестиции и собственост. Заместник-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева е завършила средното си образование в МГ„Баба Тонка“. Има магистърска степен по специалността „Строителен инженер“ ПГС от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Работила е в строителното предприятие „Русеболгарстрой“ като специалист в производствено-технически отдел. Между 2002 г. и 2009 г. е била мениджър по качеството, главен специалист по отчитане на строителството, а впоследствие Изпълнителен директор по подготовка и отчитане на строителството и Главен изпълнителен директор с отговорности в кадровото и квалификационно осигуряване, в договарянето с клиенти и доставчици, финансите на строителната фирма и изпълнението на сключените договори в „ГБС-Русе“АД, което е правоприемник на „Русеболгарстрой“. Между 2016 г. и 2018 г. работи като инженер по строителството във фирмите „Интис“ ООД и „Декра-Строй“ ЕООД, а през 2019 г. е главен специалист в ДПП „Русенски Лом“. От месец юли 2019 г. е заместник-кмет по строителство и общинска собственост в Община Тутракан. Магдалина Илиева е омъжена, с един син.

„Приех предизвикателството да стана част от екипа на г-н Пенчо Милков, познавайки го от съвместната ни работа като професионалист и личност с висок морал и принципност. Ще разчитам на екипната работа за доброто на Русе и русенци“, обяви Илиева.

Заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев е завършил Русенския университет „Ангел Кънчев“ със специалност „Технология и организация на автомобилния транспорт“ и магистратура по финанси в Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Професионалният му опит включва 23 години в Русенската корабостроителница, където достига длъжността член на борда на директорите и Директор Достройка, отговарящ за около 600 души и 20 фирми – външни изпълнители. През 2014 г. става проектен мениджър във „Витте Аутомотив“, което впоследствие се влива във „ВСТ Кинематикс България“. За кратко е бил част от екипа на „Ди Ес Ейч“ ЕООД, която е в сферата на проектиране, разработване и производство на системи за контрол на достъпа и на IBG Motors – Тутракан. Семеен, с един син.

„Ставам част от екипа на Пенчо Милков, защото има ясна платформа за управление, която включва единност, прозрачност, компетентност и почтеност. Гражданите на Русе заслужаваме да дишаме чист въздух и ще работя усилено в тази посока. Заедно ще направим Русе още по-красив и по-привлекателен както за бизнеса, така и за нашите съграждани и туристите.“, каза Димитър Недев.

Заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова е завършила международен туризъм в ИМТ – Варна, след което и бакалавърска степен по финанси към Великотърновския университет. През 1998 година започва работа във фирма „Дунав турс“, където се развива професионално и през 2016 година става офис мениджър, а впоследствие и Изпълнителен директор на Туристическата агенция „Дунав Турс Хотелс“. Била е и преподавател в Научноизследователския институт по управление на регионални проекти в Русе. Златомира Стефанова е семейна, с едно дете.

„Ще вложа всичката си енергия, опит и професионализъм за развитието на туризма в нашия град, използвайки и потенциала, който носи река Дунав. „Ще работя за привличането на нови инвестиции и за подобряването на бизнес средата. Моята мечта е хората от всяко поколение тук да чувстват и знаят, че имат бъдеще в Русе. Ще залагам на прозрачност в действията си и ще се допитвам до мнението на гражданите – заедно ще вървим напред.“, заяви Стефанова.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев е завършил българска филология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ , магистър е по български език и литература. Има специализации по педагогика и психология. През 2015-2016 год. завършва Академията за училищни лидери-директори на училища в ПК „Банк стрийт“ и Института за международно образование – Ню Йорк, САЩ, по Програма „Младите лидери на България“. През годините е работил като учител по български език и литература, педагогически съветник, помощник-директор на средно училище, директор на две русенски училища и директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе. Удостояван е с множество награди, сред които Награда на Изпълнителния комитет на Съюза на българските учители през 2010 г., грамота и плакет - Национален партньор на годината, за личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство, и Почетно отличие „Неофит Рилски“ на МОН за 2018 г. за дългогодишния му висок професионализъм в системата на предучилищното и училищното образование. От 2014 г. е директор на ОУ „Ангел Кънчев“ - Русе. През 2017 г. е избран за Председател на Сдружението на директорите от средното образование в Република България - секция Русе, а през 2018 г. - за съпредседател и член на Националния управителен съвет на Сдружението на директорите.

Енчо Енчев е семеен, с един син. „В съвременния свят образованието се налага като най-важният фактор за осигуряване на ново качество на икономиката и изграждане на добре подготвено и можещо общество на знанията. Ще работя всеотдайно и за подобряването на социалните услуги и дейности в нашата община, за развитието на спорта и младежките дейности. Вярвам, че с общи усилия ще направим Русе едно по-добро място за живеене“, обяви новият заместник-кмет.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански