Съдят добрички бизнесмен, укрил над 32 хил. лв. данъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/7892083 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

В Окръжния съд в Добрич започна наказателен процес за укриване и неплащане на данъци в особено големи размери - 32 552 лева, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На подсъдимата скамейка е представляващ фирма със седалище и адрес на управление в Добрич, който според обвинителния акт е потвърдил неистина в справки-декларации по Закона за Данъка върху добавената стойност, използвал е документи с невярно съдържание при водене на счетоводството и пред данъчната служба. Подсъдимият е приспаднал и неследващ се данъчен кредит.

В първото разпоредително заседание по делото като граждански ищец, представляващ държавата, е конституиран министърът на финансите чрез процесуален представител. Съдът допусна за съвместно разглеждане в процеса предявеният граждански иск от 32 552 лева заедно със законната лихва за забава, посочват от институцията.

Подсъдимият е поискал процесът да премине по реда на съкратеното съдебно следствие и да възстанови вредите, причинени от деянието му.

Съдът е приел, че трябва да отложи делото за максимално допустимия от закона срок като даде възможност на подсъдимия да изплати дължимата сума, което защитава неговите права и е в интерес на държавата и обществото. Следващото заседание е насрочено за 20 февруари догодина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Вглъбен в телефона, докато пътува с градския транспорт в столицата, е Румен Леонидов. "България Днес" улови "Рицарят на книгата" да не се шири по луксозни коли и таксита, а като обикновен гражданин се слива с тълпата в мотрисата. Макар и повелител на книжното слово, явно Леонидов не може без модерните технологии в съвременния свят и все по-често

Какво по-хубаво от добре свършена работа и разходка с красива блондинка след това? Така завистливо оглеждаха столичани вчера правосъдния министър Данаил Кирилов, който, приключил със задачите си, бе уловен от топпапараците на "България Днес" с руса красавица. Натоварен с папки със законопроекти за "домашно" след работа

Дори и за да си измие колата, моделът Мариан Кюрпанов е в костюм, видя "България Днес". Красавецът спря в столична автомивка, за да замие белия си автомобил, и въпреки че има възможност да се изцапа, той заложи на черни панталони и черна риза, в които изглежда повече от секси.