Ядрена авария в АЕЦ "Козлодуй"разиграха в рамките на национално учение

https://www.24chasa.bg/region/article/7892138 www.24chasa.bg
Снимки: ОД на МВР - Враца.

В рамките на националното пълномащабно учение „Защита -2019” днес в Козлодуй бе проведено занятие по херметизация на обществена сграда и хранителен магазин, и евакуация на ученици и училищен персонал. Ръководени от вътрешния министър Младен Маринов представители на националния щаб и на междуведомствената експертна група наблюдаваха действията при изпълнение на плановете за защита при бедствия на община Козлодуй.

При стриктно спазване на предписанията за подобни случаи, беше демонстрирана организацията и провеждането на евакуация в СУ “Св.Св.Кирил и Методий“ в крайдунавския град. В условията на усложняваща се обстановка спасителните екипи подпомогнаха херметизацията на сградата на училището и магазин в града, организираха и медицински профилактики.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов се запозна на място с работата на екипите и даде висока оценка на координацията в работата и изказа задоволство от наличната техника.

Ядрена авария в АЕЦ

Действията на всички структури на Единната спасителна система се наблюдават от представители на Международната агенция за атомна енергия, Беларус, Украйна, Русия, като и на посолството на Япония у нас. Пълномащабното учение се проведе в рамките на два дни, като бяха проиграни ситуации на територията на четири области в страната.

Ядрена авария в АЕЦ