Специалисти показват пътя на предприемача на отчаяни младежи в Северозапада

https://www.24chasa.bg/region/article/7902724 www.24chasa.bg
Кампанията „Пътят на предприемача“ се разгръща с поредица от обучения в Северозападна България.

Павел Хрисков, специалист по бизнес процеси с дългогодишен опит в управлението и на лични финанси показва пътя на предприемача на младите хора от Северозапада. За целта с помощта на заместник кмета на община Монтана Тихомир Антонов, Бюрото по труда, Търговско- промишлената палата и медиите са издирени немотивирани младежи, които не намират своята реализация в този край.

Кампанията „Пътят на предприемача“ се разгръща с поредица от обучения в Северозападна България, най-близкото от тях предстои в гр. Монтана на 28 ноември в Младежкия дом, а след това и във Видин и Враца.

Павел Хрисков е управляващ партньор на “Консендо България“, компания, специализирана в предоставянето на консултантски бизнес. Екипът включва консултанти, счетоводители, данъчни и юридически експерти, специалисти по човешки ресурси и информационни технологии и финансови и застрахователни консултанти. Клиентите на Консендо България са многонационални компании, организации от публичния сектор, частни компании, предприемачи, семейни бизнеси и физически лица.

“Все по-често сме свидетели на различни публикации, носещи посланията: “Най-малко млади хора има в Северозападна България!“, “Младежката безработица в Северозапада остава 13%”, “Най-големите мързеливци на Европа – младите в Северозапада” и много други. Според данни на Евростат най-много млади хора, които нито учат, нито работят, има в тази част на страната - цели 45%. Това е изключително голям процент. Заради демографската криза в региона в много от малките градове липсват достатъчно работни места и позиции за младите хора, които живеят там. В резултат на това селата се обезлюдяват, а жителите на необластните градове рязко намаляват. Това води до затихване на икономическите функции на тези населени места. Започват да се проявяват и социални дефицити – липса на интелектуални забавления, ограничен достъп до интернет, недостиг на информация за възможности за обучение и работа, вследствие на което настъпват и неблагоприятни промени в социалната среда. Всичко това поставя пред младите хора в малките населени места риск от липса на мотивация за развитие и амбиция за израстване.

Със социално-информационната кампания “Пътят на предприемача” ние от „Консендо“ имаме за цел да направим промяна. „Мисията ни е да насърчим тези момчета и момичета да придобият самочувствието, че могат да управляват сами живота си, да са финансово грамотни и да не се страхуват да поемат рискове“, разказва Павел Хрисков, управляващ партньор на „Консендо“. И това да се случва не в чужда страна, а в а България, решен е специалистът . Според него вече няма оправдания, младите трябва да хванат съдбата си в свои ръце.

Изборът ни на домакин е натоварен със символика – това е град с изключително културно-историческо минало, но и град на младите хора с потенциал да допринасят за бъдещето му. А първата бяла птица е момиче от Монтана, получило помощ и разработило свой технологичен проект.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански